Categories: Туризм

Бюджетні курорти Туреччини: чудовий сервіс за невеликі кошти

Знайти ідеальне місце для відпочинку з помірними цінами не так складно, як здається. Тож куди відправитися — розповідаємо нижче.

Курорт розташовується на березі Середземного моря. Тут знаходиться міжнародний аеропорт, у який прибувають туристи з усього світу. Пляжний сезон триває з кінця квітня до початку грудня. Середня температура коливається від 27°C до 28°C вище нуля. Клімат м’який, погода завжди гарна, з низькою хмарністю.

Набережні комфортні для відпочинку як для дорослих, так і для дітей. Також тут розвинена інфраструктура. Є душові, лежаки з парасольками та туалети. До речі, навіть у тризірковому готелі пропонують зручні умови для проживання.

Обов’язково відправтеся у круїз, щоб помилуватися усією красою узбережжя. Також радимо зануритися з аквалангом. Пізнати історію місцевості можна в Аспендосі. Руїни стародавнього міста розміщуються за 35 кілометрів від центру провінції. Найбільший торговий осередок Римської імперії побудували у V столітті до нашої ери. Тут матимете змогу побачити амфітеатр, Акрополь, стадіон, бані та гімназію. Візитна картка Анталії — Ворота Адріана. Вони з’єднують античні та нові райони. Їх також варто відвідати.

Якщо хочете поєднати відпочинок із цікавою екскурсійною програмою та доступними цінами на житло, прямуйте сюди.

Туристична локація відома ще з 1980-х років. Саме тоді тут почали будувати перші готелі. Тут кожен знайде помешкання на будь-який бюджет. Муніципалітет ділиться на 3 райони, де останній — найдешевший та найближчий до гір. До моря доведеться йти приблизно 10-25 хвилин. До речі, на території багатьох апартаментів зведені басейни. А ще тут часто сніданки входять у вартість.

Що цікаво, платних та приватних берегових ліній тут немає. Мандрівники та тутешні можуть купатися де завгодно, окрім тих зон, що належать закладам. Майте на увазі, набережна скрізь галькова. Тому краще мати із собою гумове взуття. Щоб активно провести час, радимо покататися на водних мотоциклах та поїхати на морську прогулянку вздовж узбережжя.

Щодо архітектурних пам’яток: у самому селищі вони відсутні, хіба що місцева мечеть. А ще тут облаштували невеликий парк Ататюрка, де можна сховатися від палючого сонця. Тому якщо захочете побачити більше, прямуйте за межі Бельдібі.

Курорт вважають одним із найтепліших у Туреччині. Його особливістю є міські пляжі, які не належать готелям. Тому мандрівники можуть засмагати будь-де. Якщо їдете відпочивати з малечею, тоді відправляйтеся на узбережжя Кейкубат або Інжекум. Туристична зона славиться субтропічним кліматом, а найспекотніший місяць — серпень. Температура повітря коливається від 31°C, вода прогрівається до 27°C. 

Щоб дізнатися більше про архітектуру міста, їдьте до стіни візантійської фортеці. Вежа у формі восьмикутника сягає понад 30 метрів. Також обов’язково відвідайте Дамлаташську печеру. Вона відома напівдорогоцінним камінням — сталактитом. Підземелля виявили у 1948 році, коли будували порт.

А ще в регіоні можна побачити цілий банановий край, фруктові плантації якого розкинулися на десятки гектарів.

Один із головних центрів туризму в країні. Тут зустрічаються Егейське та Середземне моря. А ще ця локація зачаровує неймовірними краєвидами. Ви тільки уявіть: повсюди величні гори, які вкриває зелений килим зітканий з різноманітних дерев. Найкращі місяці для поїздки — липень та вересень. В інший період на вулиці дуже спекотно. Середня температура повітря сягає 30°C, води — 25°C тепла.

Всього за кілька кілометрів від міста, в однойменній заповідній зоні, знаходиться прекрасний пляж Кумлубук. До речі, натовпу тут ніколи немає. Тож якщо мрієте про більш спокійну атмосферу, прямуйте сюди. Довжина набережної простягається на 400 метрів. Тут переважає мілководдя, тому можна спокійно відпочивати з малечею. Узбережжя в основному вкриває галька. Берегова лінія не належить готелю, тому відвідати її можна безкоштовно як у сезон, так і в інший час.

Цікавий факт: Мармарис вважають вітрильним центром країни. Для поціновувачів цього виду спорту тут відкрили новий причал. Також радимо помилуватися місцевим замком Калесі. У своїх працях споруду згадував грецький історик Геродот. На території комплексу розташовується Музей античної культури та Середньовіччя, де можна більше дізнатися про околиці. 

Також рекомендуємо прогулятися найдовшою набережною не тільки містечка, а й усієї республіки. Її протяжність сягає понад 12 кілометрів. Тут зможете пообідати у затишному кафе, а ввечері послухати виступи на концертних майданчиках або сходити у ресторан чи клуб.

Портовий курорт славиться зеленню та звивистими скелястими пагорбами. Тут є великий вибір облаштованих пляжів: від екстремальних із нічними розвагами до усамітнених та спокійних. Туристичний сезон триває з квітня до середини жовтня. Клімат субтропічний, а температура коливається між 28°C та 36°C тепла. Оптимальний варіант для проживання — готелі з 4 зірками, з усіма вигодами та триразовим харчуванням.

Радимо відправитися в античне місто Фаселіс. Тут розміщуються дивовижні руїни — акведук та амфітеатр. Також рекомендуємо поїхати до парку Місячного Світла. Заповідна зона веде до набережної з дрібним піском. А ще на її території зростають високі сосни та пальми. Також тут знаходяться дельфінарій, мінізоопарк, тенісні корти, баскетбольний майданчик та маленький торговий центр із 4 магазинами. Якщо подорожуєте з дітьми, то обов’язково завітайте до Динопарку. Тут стоять рухомі макети динозаврів. Також можна сходити до планетарію або кінотеатру.

Поціновувачам дайвінгу точно сподобається у прибережних селищах Уч Адалар або Бююк Бурун, де під час Першої світової війни затонув відомий військовий корабель “Париж 2”.

Справжній відпочинок — це не лише про розкіш. Збирайте валізи та відправляйтеся за новими враженнями!

Ольга Степанова

Recent Posts

Сусіди принца Гаррі та Меган Маркл обурені їхньою поведінкою: Забирайся зі своєї вулиці

Колишня американська акторка і британський принц склали королівські повноваження у 2020 році та переїхали з Великобританії до…

3 хв. ago

Перевіряйте поштові скриньки: Укрпошта сама без ТЦК вже розіслала тисячі повісток

Згідно з ухваленими змінами в законодавстві, після 16 липня передбачено можливість надсилати повістки "Укрпоштою". Повістки…

5 хв. ago

Українці можуть отримати одноразову виплату в розмірі 10 пенсій: деталі

Після виходу на пенсію деякі громадяни України можуть отримати одноразову допомогу, яка становить десять місячних пенсійних…

7 хв. ago

Батька Доді Аль-Фаєда звинуватили у використанні королівського маєтку для сексуального насильства

Єгипетського мільярдера Мохаммеда Аль-Фаєда, який помер 2023 року в 94-річному віці, кілька жінок звинуватили у…

8 хв. ago

“Почали гавкати на людей”: зоопарк потрапив у скандал, пофарбувавши собак у панд

Китайський зоопарк Гуанюані довелось закрити після того, як люди зрозуміли, що "панди" у вольєрах —…

14 хв. ago

Уб’ють мільйони людей: вчені б’ють на сполох через зростання кількості супербактерій у світі

Згідно з глобальним аналізом учених, при збереженні нинішніх тенденцій протягом наступних 25 років стійкі до…

17 хв. ago