Categories: Туризм

На курортному острові Менорка жителі відгородилися від туристів ланцюгами

Жителі курортного острова Менорка, розташованого в Середземному морі, настільки втомилися від натовпів туристів, що обгородили цілі вулиці ланцюгами, намагаючись зупинити вторгнення відпочивальників на їхню приватну власність. Про це пише Daily Mail.

Майже 200 домовласників Бінібека-Велл, розташованого на півдні острова Менорка, заявляють, що не хочуть, щоб туристи гуляли біля їхніх будинків до 11-ї ранку і після 20:00. Тому тепер по всій туристичній зоні розвішані антитуристичні знаки, прикріплені до канатів і ланцюгів.

Місцеві жителі вже давно скаржаться на галасливих туристів, які нешанобливо ставляться до їхніх домівок: піднімаються сходами, вилазять на приватні балкони та навіть заходять у під’їзди будинків місцевих жителів у пошуках ідеальних місць для селфі.

Бінібека, відома своїми побіленими будиночками і звивистими провулками, влітку може вмістити лише 500 постійних жителів, але щороку сюди приїжджає близько 800 000 туристів.

Нові блокади є першим антитуристичним заходом Бінібекі перед тим, як у серпні жителі проведуть голосування про те, чи варто взагалі заборонити відпочивальникам в’їзд до них у місто.

Організатори антитуристичних протестів кажуть, що це тільки початок. Кілька днів тому відпочивальників освистав 15-тисячний натовп, коли вони вечеряли на Майорці.

Оскар Монж, президент асоціації жителів Бінібекі, звинуватив владу Менорки в нездатності регулювати туризм у цьому районі і надав місцевим жителям брати справу у свої руки.

Організація щорічно отримує 25 000 євро на ремонт і підфарбовування будинків міста, але Монж вважає, що цієї суми недостатньо, і зажадав розробити план сталого управління територією.

На Балеарських островах, де розташована Менорка, сусід популярних туристичних напрямків Майорка та Ібіца, постійно проживає 1,2 мільйона осіб.

У 2023 році на острови прибуло близько 18 мільйонів туристів, що стало рекордом для архіпелагу.

І 14,4 мільйона з них були туристами з Німеччини та Британії. Але місцеві жителі втомилися від натовпів туристів і організували протести. Організатори антитуристичних мітингів заявили, що не очікували популярності свого руху: думали, що до них долучаться не більше ніж 2000 осіб.

Минулого тижня група під гаслом “Més Turisme, Menys Vida”, що перекладається як “Більше туризму, менше життя”, заявила, що має намір влаштувати хаос в аеропорту Пальми найближчими вихідними.

А влада Майорки закликає до скорочення кількості рейсів в аеропорту Пальми, заявляючи: “Майорка не просто переповнена, Майорка переживає колапс”.

Уряд Балеарських островів заявляє, що готовий змінити політику туризму, але поки що нічого не зробив, тож жителі вирішують свої проблеми самостійно.

Ольга Степанова

Recent Posts

Смертоносний вітер і цунамі спопелять світ: що станеться, якщо Земля перестане обертатися (відео)

Гіпотетичні сценарії завжди цікавили дослідників, оскільки змушують подивитися на те, що ми знаємо, з іншого…

3 години ago

Скільки людей буде мобілізовано у 2024 році: нардеп розкрив плани

Командування Збройних сил України та військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі й мобілізації на…

3 години ago

Усе ще працювали: дайвер знайшов годинник вартістю 65 тисяч євро (фото)

Дайвер-любитель на ім'я Джорджіо знайшов на Майорці (Іспанія) годинник вартістю 65 тисяч євро і відмовився…

3 години ago

Російський генерал наказав обстріляти місто, в якому він народився — Нацполіція

Командувача дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил Росії генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша, який є уродженцем Одеси,…

3 години ago

Скоро заросте лісом: журналіст показав занедбаний залізничний вокзал у Донецьку

Журналіст Денис Казанський опублікував знімки залізничного вокзалу у Донецьку, який перебуває у руїнах. Приміщення тут…

4 години ago

Санаторій “Корал” у Криму отримав мільйони від влади РФ: ЗМІ знайшли слід українських власників – розслідування

У тимчасово окупованому Криму журналісти знайшли "клон" української компанії "Санаторій "Корал", зареєстрованої за законодавством Росії. Власниками компанії є колишня…

4 години ago