Categories: Туризм

Швейцарський гірськолижний курорт визнали найкращим у світі в 2024 році

Хоча через глобальне потепління все більше гірськолижних курортів світу змушені назавжди зачинятися, чимало любителів зимових видів спорту все ж сподіваються поганяти сніговими трасами цього року.

Тим часом, сервіс із туристичного бронювання Omio представив свіжий рейтинг найкращих гірськолижних курортів світу в 2024 році. Очолив його швейцарський Ароза Ленцерхайде, який пропонує туристам загалом 225 кілометрів гірськолижних трас різної складності та понад 40 підйомників. Вартість дорослого денного скі-пасу тут обходиться в 92,28 євро.

Другу і третю сходинку посіли австрійські курорти Зельден і SkiWelt Вільдер Кайзер / Бріксенталь, де денні абонементи на катання для дорослих туристів обходяться в 72,60 і 68,62 євро відповідно.

Загалом перші 20 місць у рейтингу посіли гірськолижні курорти Швейцарії, Австрії, Італії та Франції з не найдемократичнішими цінами – вартість денних скі-пасів для дорослих там вкрай рідко опускається нижче 60 євро.

Тим часом найдешевше катання на лижах і сноубордах обходиться на курортах Бахледова/Езерско/Франкова у Словаччині та Сент-Фуа-Тарантез у Франції, що посідають 200 і 156 місця в рейтингу відповідно – дорослий денний абонемент там коштує по 34,81 євро.

Третім за дешевизною є курорт Шпіцак у Чехії – 36,07 євро за день катання.

Найвище місце в рейтингу серед неєвропейських напрямків посів гірськолижний курорт Мармот-Бейсін/Джаспер у Канаді – 38 місце з вартістю денного скі-пасу для дорослих 86,20 євро.

Романчук Микола

Recent Posts

Переполох у партії Порошенка. «Європейська солідарність» може втратити державне фінансування

Не встиг суд ухвалити рішення щодо «Голосу», як практика зупинки фінансування може торкнутися ще однієї парламентської партії. Однак якщо із…

4 хв. ago

Бюджет-2025: судді і прокурори отримають премії і вищу зарплату, а медикам і вчителям – “дуже дякую”

Головний кошторис країни на наступний рік викликав неабиякий резонанс у суспільстві. У владі також незадоволені…

13 хв. ago

Неплатникам за комуналку дали шанс: як вилізти з боргової ями та отримати субсидію

Українці можуть сплачувати накопичений борг за житлово-комунальні послуги частинами. Це убезпечить від пені та дозволить…

21 хв. ago

Статки Ілона Маска зросли на понад 30 мільярдів доларів за день: як так вийшло

Американський бізнесмен та підприємець Ілон Маск вкотре зафіксував зростання власного капіталу. Статки найбагатшої людини світу…

30 хв. ago

Всім 50+ приготуватись: у ТЦК ясно сказали – буде масова мобілізація, що сталося

В Україні відсутні заборони щодо мобілізації чоловіків віком від 50 до 60 років. Тому вона…

39 хв. ago

Незакононароджений син Чарльза III псує візит короля до Австралії

Початок 2024 року видався для Чарльза III дуже важким. У лютому король Великобританії оголосив, що…

48 хв. ago