Categories: Туризм

Швейцарський гірськолижний курорт визнали найкращим у світі в 2024 році

Хоча через глобальне потепління все більше гірськолижних курортів світу змушені назавжди зачинятися, чимало любителів зимових видів спорту все ж сподіваються поганяти сніговими трасами цього року.

Тим часом, сервіс із туристичного бронювання Omio представив свіжий рейтинг найкращих гірськолижних курортів світу в 2024 році. Очолив його швейцарський Ароза Ленцерхайде, який пропонує туристам загалом 225 кілометрів гірськолижних трас різної складності та понад 40 підйомників. Вартість дорослого денного скі-пасу тут обходиться в 92,28 євро.

Другу і третю сходинку посіли австрійські курорти Зельден і SkiWelt Вільдер Кайзер / Бріксенталь, де денні абонементи на катання для дорослих туристів обходяться в 72,60 і 68,62 євро відповідно.

Загалом перші 20 місць у рейтингу посіли гірськолижні курорти Швейцарії, Австрії, Італії та Франції з не найдемократичнішими цінами – вартість денних скі-пасів для дорослих там вкрай рідко опускається нижче 60 євро.

Тим часом найдешевше катання на лижах і сноубордах обходиться на курортах Бахледова/Езерско/Франкова у Словаччині та Сент-Фуа-Тарантез у Франції, що посідають 200 і 156 місця в рейтингу відповідно – дорослий денний абонемент там коштує по 34,81 євро.

Третім за дешевизною є курорт Шпіцак у Чехії – 36,07 євро за день катання.

Найвище місце в рейтингу серед неєвропейських напрямків посів гірськолижний курорт Мармот-Бейсін/Джаспер у Канаді – 38 місце з вартістю денного скі-пасу для дорослих 86,20 євро.

Романчук Микола

Recent Posts

На Ібіці шеф-кухар побив клієнта, бо тому не сподобалася якість їжі

В Іспанії трапився курйозний інцидент, коли поліції довелося затримати шеф-кухаря одного з популярних ресторанів. Сталося це на середземноморському…

8 хв. ago

Україна заборонила діяльність проросійської Словʼянської партії

Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність Слов’янської партії та постановив конфіскувати її майно, кошти і активи у дохід…

16 хв. ago

Надзвичайно простий, але дієвий лайфхак для прибирання за 10 хвилин

Ніхто не хоче витрачати час на прибирання, яка нерідко здається нескінченним процесом. Але використовуючи один…

27 хв. ago

Автомобілістів почали штрафувати за пальне: “встрягти” може кожен

Поліція винесла попередження про, здавалося б, незначне порушення, яке може спричинити суттєві штрафи для водіїв,…

1 годину ago

Третя платіжка за газ: за що від українців вимагають оплати

Українці щомісяця сплачують комунальні рахунки. Проте кількість платіжок лише зростає. Тепер громадяни мають сплатити і третю платіжку…

2 години ago

Опалення дадуть не скоро: погода у листопаді “жахне” під +30

Українці можуть очікувати на несподіване повернення тепла на початку листопада, коли температура може досягти +20°C або…

2 години ago