Categories: Туризм

Коли стартує гірськолижний сезон у різних країнах світу

Осінь у розпалі, а деякі локації вже готуються зустрічати лижників та сноубордистів. Ще зовсім трішки і можна відправлятися підкорювати гірські схили. Сьогодні розповідаємо, які курорти відкриються вже зовсім скоро.

Сезон катання розпочинається наприкінці жовтня й триває до квітня. Зельден — один із найвідоміших осередків для зимових розваг. Він розташовується на території федеральної землі Тіроль, у долині Ецталь. Його траси простягаються на понад 140 кілометрів. Тут туристи зможуть піднятися на три вершини заввишки близько 3 тисячі метрів над рівнем моря.

Атракція славиться après-ski культурою — забавами після насиченого дня. Тут працюють бари з живою музикою, кінотеатри, ресторани та проходять дискотеки. А сміливці можуть зайнятися night-ski-snow — тобто нічним катанням.

Цікавий факт: тут щороку проводять Кубок світу з гірськолижного спорту.

Ще один курорт — Кіцбюель. Найпопулярніша зона для лижників — Hahnenkamm. Сюди можна піднятися гондольним витягом. Новачкам радимо обрати шлях біля міста Kitzbüheler Horn. Досвідченим чудово підійде Steibergkogel.

Обов’язково сходіть до Museum Kitzbühel. Тут мандрівники побачать експонати різноманітного спорядження. Деяким екземплярам понад 100 років. Також відвідайте садибу Bauernhausmuseum Hinterobernau. Тут можна ближче познайомитися з побутом місцевих жителів.

Сезон стартує з початку листопада, закінчується — у квітні. Три Долини — найбільший гірськолижний регіон у світі. Його маршрути простягаються на понад 600 кілометрів. До речі, тут є спеціальні траси для фрірайду.

Куршевель розміщується на висоті близько 2300 метрів над рівнем моря. Сніговий покрив в околицях тримається до пізньої весни. Обов’язково візьміть участь у сафарі схилами, під час яких можна помилуватися неймовірними пейзажами Альп.

La Rosièr знаходиться у мальовничому регіоні Савоя. Його особливість — панорамний вид на долину Тарантез. Курорт межує з італійським La Thuile. А ще між ними прокладена спільна мережа витягів.

А в Alpe d’Huez знайдете найдовший спуск у Європі. На його підкорення піде орієнтовно 1,5 години.

Сезон катання розпочинається на початку грудня й триває до кінця квітня. Найпопулярніший осередок для зимових розваг — Церматт. Він розташовується біля підніжжя культової гори Матергорн.

До речі, тут діє заборона на в’їзд автомобілів. Тому локацію вважають зразком екологічно чистої зони. Людям дозволено пересуватися на електромобілях або на санях запряженими кіньми. А ще атракція входить до всесвітньо відомої організації “The Best of the Alps”.

Цікавий факт: тут стоїть найвищий витяг у Європі — Matterhorn Glacier Ride. Він підіймає туристів на висоту 3883 метри над рівнем моря. Мандрівники можуть обрати гондоли класу “люкс”. Їх всього 4. Під час поїздки підлога стає прозорою.

Радимо завітати до Matterhorn Museum — Zermatlantis. У музеї можна відвідати кінозал, де транслюють відеополіт над Альпами. Також тут зберігається обладнання та спорядження, яке альпіністи використовували під час походів протягом багатьох років.

Сезон зазвичай починається у грудні й триває до кінця березня. Гарміш-Партенкірхен розміщується неподалік гори Цугшпітце — найвищої вершини Німеччини. Тут переважають складні та середньої важкості маршрути. А ще тут працює гірськолижна школа.

Оберстдорф характеризується трасами для бігових лиж та трамплінами для стрибків. Також тут діє сучасний центр фігурного катання. Територію облаштували зонами для сноубордингу, піших прогулянок, парапланеризму та спуску на санях. А ще тут є каток та скеледром.

Рекомендуємо піти до Heimatmuseum Oberstdorf. Тут знаходиться найбільший черевик у світі. Його довжина сягає 3,5 метри, ширина — 1,20. Для його створення використали 18 шкур великої рогатої худоби та гірську мотузку.

Сезон катання стартує з середини листопада та триває до квітня. Оре — найбільший курорт у Скандинавії. До його складу входять чотири населені пункти: Duved, Tegefjall, Are By та Are Bjornen. У кожному прокладені витяги та траси.

Тут радимо відвідати Åre Old Church. Святиню звели наприкінці X століття. А ще з’їздіть до одного із найгарніших водоспадів у країні — Ristafallet. Та до найбільшого — Tannforsen.

У Селені розташовується понад 100 маршрутів. Осередок славиться великою кількістю зон для сноубордингу. Тут мандрівники зможуть зайнятися різними видами розваг. Зокрема, льодолазінням, поїздками на собачих упряжках й снігоходах, катанням на ковзанах та льодовим картингом.

Ну що, ви готові до зимових розваг?

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Українців штрафуватимуть за мову на величезні суми

Раніше повідомлялося, що 16 липня набуло чинності нове положення закону України про мову, яке надає…

4 хв. ago

Новий результат опитування: як голосуватимуть американці у семи ключових штатах

За десять днів до виборів президента США представниця Демократичної партії Камала Гарріс та представник Республіканської…

13 хв. ago

Путін без попередження вторгся в Україну з території Білорусі, – Лукашенко

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що російський диктатор Володимир Путін у лютому 2022 року без попередження…

21 хв. ago

Бої за Селидове: названо ймовірну причину, чому росіяни не знищують місто

Російська армія кілька діб поспіль штурмує місто Селидове на Донеччини, але поки не "стирає з обличчя землі",…

32 хв. ago

Ціна квитка – 210 тисяч доларів: китайська Deep Blue Aerospace запустить туристів у космос

Компанія Deep Blue, яка базується в східній провінції Цзянсу, оголосила, що планує розпочати запуск платних…

41 хв. ago

Чи можуть чоловіків примусово забирати в ТЦК з власного дому

Останнім часом активізувалася робота ТЦК та СП, представники центрів проводять перевірки на вулицях, рейди по закладах.…

49 хв. ago