Categories: Туризм

Пляжний відпочинок в Болгарії: який курорт обрати

Одна з найпопулярніших європейських країн радо приймає туристів з усього світу. Поєднання золотих пляжів з оздоровчими центрами приваблює мандрівників щорічно. Куди поїхати цього літа – розповідаємо нижче.

Велике портове містечко розташовується біля Чорного моря. Місцеві жителі кажуть, що його покровителем є сам Микола Чудотворець. Перевагою цього курорту є власний міжнародний аеропорт. А також тут добре розвинена транспортна розв’язка.

Однією з найкрасивіших набережних є Болата. Вона знаходиться неподалік мису Каліакра. Сюди часто приїжджають поціновувачі дайвінгу. Тут можна орендувати парасольки та лежаки. До речі, радимо відправитися на прогулянку на човнах по акваторії затоки та поспостерігати за дельфінами та тюленями.

Піковий сезон – з липня по серпень. Температура повітря коливається від +30°C. Для тих хто, прагне більш усамітненого відпочинку, рекомендуємо приїхати у вересні. Погода все ще тепла, як і вода, а відвідувачів стає менше.

Провінція славиться парком біля моря, піщаними скульптурами та собором Святого Кирила та Мефодія. Обов’язково поїдьте до Морського саду. На території розташовуються лісопаркова зона, фонтани, ігрові майданчики, кафе, театр просто неба, тенісні корти тощо. Чудова локація для вечірніх прогулянок. Неймовірні фотографії можна зробити з місцевого пірса. Тут відкривається мальовничий краєвид.

А ще радимо відправитися у подорож катером на острів Святої Анастасії. Тут знаходиться ресторан, музей, гостьові будинки та маяк. Не повірите, але у XX столітті це місце виконувало функцію в’язниці.

За екологічні якості курорт нагородили найвищим міжнародним статусом Блакитного прапора. Тому можете бути певні за чисту воду та комфортні прибережні території. До речі, локація відповідає своїй назві. 300 днів на рік сонце світить яскраво та тішить мешканців. Місто заснували ще у 1959 році, коли з’явилися перші оздоровчі центри.

Узбережжя переважно піщані, а вхід у воду – пологий. Через те, що море не глибоке, тут комфортно відпочивати сім’ям з дітьми. Сезон починається в кінці травня і закінчується в кінці вересня. Комплекс включає не лише доступну інфраструктуру: кафе, ресторани, казино та нічні клуби, а й спортивні розваги. До прикладу: дайвінг-центр, поля для гольфу, доріжки для боулінгу та клуб верхової їзди. Обов’язково відвідайте місцевий аквапарк – найкращий у Болгарській Рів’єрі. Тут розміщуються 300 атракціонів для дорослих і малечі різного віку. А ще матимете змогу піти до міні-зоопарку на території.

До речі, можна сходити на шопінг у крамнички відомих брендів та бутіки з одягом болгарських дизайнерів.

Справжня перлина країни розташовується на скелястому півострові, на півночі від Бургаса. В основному, берегова лінія піщана, а вода чиста та прозора. Радимо приїжджати сюди з липня по серпень, коли температура повітря коливається до +29°C.

На Північному пляжі пропонують усі зручні умови для відпочинку: кабінки для переодягання, сонцезахисні парасольки, лежаки, душ з прісною водою та туалет. А ще кожні 50 метрів розміщуються пункти рятувальників. Також чергують працівники швидкої медичної допомоги.

Перекусити можна у кафе – Bistro Kitchen Beach. Комфортний спуск знайдете на Південній набережній. Біля неї розміщуються великий парк та фонтан, де туристи ховаються від пекучого сонця. До речі, тут налагоджена виносна торгівля фаст-фудом та кукурудзою.

Вся територія міста знаходиться під охороною ЮНЕСКО. Усе через велику кількість стародавніх пам’яток архітектури. Старий Несебер – найдавніша частина провінції. Що цікаво, кілька століть тому частина містечка пішла під воду. На тій, що залишилася на суходолі знаходяться основні міські споруди та церкви. Обов’язково відправтеся у прогулянку катером, щоб розглянути затонувші райони, які видно за хорошої погоди.

Біля самого входу до старої частини центру побачите археологічний музей. Його побудували у 1994 році. Тут матимете змогу познайомитися з рідкісною колекцією стародавніх монет, коштовностей та посуду. А ще знайдете старовинні якорі, уламки статуї та надгробні плити. Обов’язково підіть до тутешнього вітряка, на території якого регулярно виступають фольклорні колективи, трупи артистів та танцювальні гурти.

Тут ви знайдете найнижчі ціни. Місто славиться своїми лікувальними грязями, які добувають з дна лиманного озера. Вони характеризуються чорним піском, який вкрай корисний для опорно-рухового апарату. Все через підвищений вміст заліза.

Для відвідувачів на пляжах доступна оренда шезлонгів та парасольок. На території наявні рятувальний пост та місця для куріння. Набережна на косі віддалена від людей. Тому якщо потребуєте більш спокійного відпочинку, прямуйте сюди. Майте на увазі, що цивілізоване обладнання тут відсутнє. Південний берег радимо обирати для сімей з малечею. Вхід у море пологий, вода тепла.

Щоб провести цікаво час, рекомендуємо поїхати до історичного музею. Тут зберігають різні експонати: національні костюми, монети із золота та срібла. Обов’язково завітайте до Фракійської гробниці. Одразу перед нею ростуть фруктові сади, де ви матимете змогу побачити механізм вирощування ківі та інших тропічних фруктів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Чоловік зіткнувся з ведмедем, залізши до його лігва: чим це закінчилося (відео)

Сербський блогер зняв на відео момент, коли він зіткнувся з ведмедем, залізши в його лігво.…

2 хв. ago

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

10 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

18 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

26 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

34 хв. ago

“П’яні та побиті”: в “Укрзалізниці” відреагували на скандал з воєнізованими охоронцями

Близько 6-ї ранку 16 вересня в потязі працівник воєнізованої охорони "Укрзалізниці" заснув у купе провідника.…

42 хв. ago