Categories: Туризм

Ідеальна для тих, хто не любить натовп: європейська країна різко набрала популярність серед туристів

В Європі триває бум туризму і чимало країн потерпають від надміру великої кількості відпочивальників. Однак на континенті все ще залишились куточки, куди не дістались справжні натовпи приїжджих.

Як пише видання Express, такою прихованою перлиною є Північна Македонія. Її назвали столицею “тихого туризму” і високо оцінили за транспортну доступність.

З 2013 року кількість пошукових запитів у Google про відпочинок у Північній Македонії зросла на 183%. І вона може запропонувати відпочивальникам справді багато.

Водоспади Колесіно, які туристи називають “чарівними”, є родзинкою країни. Це природне диво розташоване у лісі, але сюди можна легко дістатись пішки. Біля водоспаду місцеві сім’ї обожнюють влаштовувати пікніки.

А ще Північна Македонія, яку часто не беруть до уваги мандрівники, може похвалитися одним із найдавніших і найглибших озер Європи – Охридським озером. Воно знаходиться на гірському перевалі між Північною Македонією та Албанією. І дехто називає його найкрасивішим місцем на світі. Обов’язково відвідайте чудову церкву Святого Іоанна, що височіє над озером, звідки відкривається неймовірний краєвид на водойму.

До речі, до озера можна легко дістатись пішки. Що водночас і скорочує витрати для туристів, і робить місцевість більш екологічно чистою.

І Охридське озеро, і однойменне сусіднє місто вважаються об’єктами Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Але тут не побачиш натовпи туристів навіть у розпал сезону.

При цьому район цей зовсім не нудний, він пропонує безліч розваг. Любителі гострих відчуттів можуть зайнятися каякінгом та паддлбордингом, а прихильники культури знайдуть безліч історичних пам’яток.

Також туристам радять скуштувати бурек – місцеву випічку з пікантними начинками. Вона продається в численних закусочних, розкиданих берегом озера.

Романчук Микола

Recent Posts

Україна увійшла до п’ятірки антирейтингу у світі: про що йдеться

У всьому світі народжуваність знизилася з 5 народжень на жінку в середньому у 1950 році…

4 хв. ago

Робот “Тарган”: у Міноборони показали нову передову розробку для ЗСУ

Безпілотний наземний роботизований робототехнічний комплекс "Тарган", розроблений українськими інженерами, відтепер дозволено використовувати в підрозділах Сил оборони, повідомили…

13 хв. ago

На короля чхнула альпака: як Чарльз відреагував на конфузну ситуацію

Під час нещодавнього візиту короля Чарльза та королеви Камілли до Канберри з монархом трапилася кумедна…

21 хв. ago

Далекобійник врятував пасажирів автобуса, у якого відмовили гальма: що він вигадав

Далекобійник зумів врятувати автобус з пасажирами після того, як виявив, що у нього відмовили гальма…

32 хв. ago

Бронювання від мобілізації повністю змінять: Кабмін призначив масштабні перевірки

Кабінет Міністрів України призначив масштабні перевірки підприємств, які мають право бронювати працівників. Про це повідомляється…

41 хв. ago

М’які іграшки замість тепловізорів: киянин ошукав військових та їхніх рідних

У Києві чоловік ошукав військових та їх родичів на 280 тис. грн, продаючи неіснуючі тепловізори та дрони.…

49 хв. ago