Categories: Туризм

Гонитва за спокоєм: названо найкращі країни для туристів, які бояться всього

Якщо вам здається, що відпочинок – це просто валятися на пляжі під сонцем, з холодним коктейлем у руках, подумайте ще раз. У 2024 році це також може бути гонка на виживання серед вибухів, крадіжок і хаосу. Але не бійтеся: для тих, хто все ще мріє про спокій, аналітики Berkshire Hathaway Travel Protection підготували новий рейтинг найбезпечніших країн світу для туристів.

Цьогорічний переможець – Ісландія. Так, та сама крижана країна, де замість злочинців стаються виверження вулканів. Але, виявляється, саме тут можна знайти справжній оазис спокою – жодних зловмисників, а тільки чисте повітря, нескінченні льодовики й надзвичайні пейзажі. І це не просто слова: Ісландія піднялася на вісім позицій порівняно з минулим роком, доводячи, що безпека може бути не лише західним міфом.

Далі у списку – Австралія. Так, цей континент з акулами, павуками та кенгуру, які можуть влаштувати вам справжнє родео. Але попри всю свою дику природу, Австралія посіла друге місце. Мабуть, вони навчилися контролювати свою фауну краще, ніж деякі країни – свою поліцію.

Канада – третя у списку. Вона опустилася з першого місця, але все ще утримує статус краю, де найбільше, що вам загрожує, – це надмірно ввічливий канадець, який запитає, чи вам подобається їхній кленовий сироп. Зате тут точно можна розслабитися і не чекати підступів.

Щоб скласти цей рейтинг, експерти не просто вирішили, що краще – кленовий сироп чи австралійські акулі пляжі. Вони опитали реальних мандрівників зі США про їхні враження від подорожей за останні п’ять років. Далі – проаналізували Глобальний індекс миролюбності та перевірили дані страхової компанії GeoSure. І ось результат: повний топ-15 найспокійніших місць для відпочинку.

Топ-15 найбезпечніших країн для туристів у 2024 році

  1. Ісландія
  2. Австралія
  3. Канада
  4. Ірландія
  5. Швейцарія
  6. Нова Зеландія
  7. Німеччина
  8. Норвегія
  9. Японія
  10. Данія
  11. Португалія
  12. Іспанія
  13. Великобританія
  14. Нідерланди
  15. Швеція

Як бачимо, список здебільшого включає місця, де мороз, гори й мінімум криміналу. Отже, якщо вам набридло стежити за тим, щоб не викрали ваш гаманець чи не підкинули щось у коктейль, – збирайтеся в одну з цих країн.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Засновник Flibusta вибрав асистований суїцид через смертельну хворобу

На сайті найбільшої піратської онлайн бібліотеки Росії Flibusta з’явилося повідомлення про смерть її засновника, відомого під ніком…

2 хв. ago

Росія може розпочати наступ на Запоріжжя, – The Economist

Наступною ціллю російських окупаційних військ в Україні може бути Запоріжжя. Ворог може розпочати наступ на це…

11 хв. ago

Гетманцев пояснив, що пенсіонерам стало краще: мали помітити зростання

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев поділився актуальними даними щодо пенсійних виплат в Україні.…

19 хв. ago

Гучна диверсія у Польщі: Варшава назвала винного

Польща звинуватила Росію в організації диверсії на своїй території, країна оголошує про закриття російського консульства у…

26 хв. ago

В Україні виставили на продаж активи одразу 11 банків: список назв

Фонд гарантування вкладів фізосіб планує продати активи низки банків, що ліквідуються. Початкова ціна реалізації всіх…

34 хв. ago

Сі Цзіньпін заявив, що «дружба між Китаєм і Росією триватиме поколіннями»

Сьогодні, 22 жовтня, у Казані на полях саміту БРІКС лідер Китаю Сі Цзіньпін зустрівся із російським диктатором…

41 хв. ago