Categories: Туризм

Урвався терпець: В Іспанії місцеві жителі почали масово виганяти туристів з пляжів

Антитуристичні протести в Іспанії у 2024 році набрали небувалих обертів. Місцеві мешканці Барселони та Майорки активно висловлюють невдоволення наслідками надмірного туризму, що, за їх словами, руйнує їхній побут і економіку. Здавалося б, після закінчення сезону відпусток ситуація мала б стабілізуватися, однак минулі вихідні показали протилежне: проблема залишається гарячою.

Як повідомляє Reuters, 20 вересня 2024 року туристи, які насолоджувалися відпочинком на пляжах Канарських островів, опинилися в епіцентрі масових протестів. Тисячі місцевих мешканців вийшли на вулиці під гаслом “Канарські острови мають межу”, закликаючи до обмеження туризму, який, на їхню думку, виштовхує їх з ринку житла та виснажує природні ресурси.

Протести охопили Гран-Канарію, Тенерифе, Ла-Пальму, Фуертевентуру, Лансароте та Ель-Єрро. На Плайя-де-лас-Америкас на Тенерифе активісти просто ходили між відпочивальниками, які засмагали, вигукуючи “Цей пляж наш”. За їх словами, безконтрольний приплив мільйонів туристів не тільки знищує екологію, але й призводить до дефіциту важливих ресурсів, таких як вода.

Одна з учасниць акції, 32-річна Сара Лопес з Гран-Канарії, заявила Reuters, що вони вимагають зміни туристичної моделі, яка б не тільки приносила прибуток, але й цінувала природні ресурси островів. “Ця земля прекрасна, і вона заслуговує на захист”, – додала вона.

За даними уряду Іспанії, в акціях взяли участь щонайменше 8 000 осіб, що свідчить про масштаби невдоволення місцевого населення.

Наступного дня, 19 жовтня, хвиля протестів охопила й Валенсію. Сотні людей вийшли на вулиці, вимагаючи доступного житла. Протестувальники заявляють, що неконтрольоване зростання кількості туристичних квартир підвищує ціни на оренду, роблячи житло недоступним для місцевих мешканців.

Романчук Микола

Recent Posts

Як носити ботильйони зі спідницями: 5 стильних поєднань на осінь 2024 року

Восени до гардеробу можна додати трендові лофери, стильні ковбойські чоботи і, звичайно ж, ботильйони. Розповідаємо, на які…

13 хв. ago

Де в Україні найдорожче житло: названі топ-5 міст

Ціни на квартири в Україні продовжують зростати. За останні півроку вартість житла у більшості регіонів…

21 хв. ago

Техогляд чи штраф: на українських біженців у Польщі чекатимуть нові правила

Українці не проходять техогляду автівок, які мають вагу до 3,5 тонн, але ці транспортні засоби…

31 хв. ago

У ТЦК пояснили, хто і як визначає «щасливчиків», яким надсилають повістки поштою

Списки тих, хто насамперед може отримати повістки поштою, формує не територіальний центр комплектування. Певні алгоритми…

41 хв. ago

Подорожчання газу та світла: експерт Попенко показав зобов’язання України перед МВФ

Відомий український експерт у сфері житлово-комунального господарства Олег Попенко повідомив, що на українців чекає зростання тарифів вже…

49 хв. ago

ТЦК викликатимуть пенсіонерів: що відбувається та що готує мобілізація

Міністерство оборони України оголосило, що пенсіонери, які раніше служили у правоохоронних органах, будуть зобов'язані стати…

55 хв. ago