Categories: Туризм

Урвався терпець: В Іспанії місцеві жителі почали масово виганяти туристів з пляжів

Антитуристичні протести в Іспанії у 2024 році набрали небувалих обертів. Місцеві мешканці Барселони та Майорки активно висловлюють невдоволення наслідками надмірного туризму, що, за їх словами, руйнує їхній побут і економіку. Здавалося б, після закінчення сезону відпусток ситуація мала б стабілізуватися, однак минулі вихідні показали протилежне: проблема залишається гарячою.

Як повідомляє Reuters, 20 вересня 2024 року туристи, які насолоджувалися відпочинком на пляжах Канарських островів, опинилися в епіцентрі масових протестів. Тисячі місцевих мешканців вийшли на вулиці під гаслом “Канарські острови мають межу”, закликаючи до обмеження туризму, який, на їхню думку, виштовхує їх з ринку житла та виснажує природні ресурси.

Протести охопили Гран-Канарію, Тенерифе, Ла-Пальму, Фуертевентуру, Лансароте та Ель-Єрро. На Плайя-де-лас-Америкас на Тенерифе активісти просто ходили між відпочивальниками, які засмагали, вигукуючи “Цей пляж наш”. За їх словами, безконтрольний приплив мільйонів туристів не тільки знищує екологію, але й призводить до дефіциту важливих ресурсів, таких як вода.

Одна з учасниць акції, 32-річна Сара Лопес з Гран-Канарії, заявила Reuters, що вони вимагають зміни туристичної моделі, яка б не тільки приносила прибуток, але й цінувала природні ресурси островів. “Ця земля прекрасна, і вона заслуговує на захист”, – додала вона.

За даними уряду Іспанії, в акціях взяли участь щонайменше 8 000 осіб, що свідчить про масштаби невдоволення місцевого населення.

Наступного дня, 19 жовтня, хвиля протестів охопила й Валенсію. Сотні людей вийшли на вулиці, вимагаючи доступного житла. Протестувальники заявляють, що неконтрольоване зростання кількості туристичних квартир підвищує ціни на оренду, роблячи житло недоступним для місцевих мешканців.

Романчук Микола

Recent Posts

Як чотириденний робочий тиждень впливає на працівників: неочікувані результати дослідження

У багатьох країнах світу тривають експерименти з упровадженням чотириденного робочого тижня на противагу п'ятиденному. Вчені…

3 хв. ago

7 щоденних звичок, які допоможуть дожити до 100 років: зможе повторити кожен

Кожна людина хоче бути здоровою та щасливою, а ще мати можливість довго жити. "Столітні" люди…

12 хв. ago

Від 30 до 100 тисяч грн: у ТЦК озвучили, які є доплати, крім зарплати

Наразі «бойові» виплати є найбільшим фінансовим джерелом для багатьох військовослужбовців, адже ці виплати є суттєво…

24 хв. ago

Техносигнатура. Чому заговорили про те, що людство на порозі відкриття позаземної цивілізації

Британський вчений і режисер науково-популярних фільмів Саймон Холланд повідомив, що група астрономів з Оксфорда готується…

33 хв. ago

Антитрендові джинси – які фасони вийшли з моди

Джинси є найулюбленішим предметом нашого гардероба, тому важливо звертати увагу на фасони, які вийшли з…

45 хв. ago

Зима вже тут: українцям почали продавати ялинки по 16 тисяч гривень

Святковий сезон наближається все ближче, і супермаркети вже заповнені святковим декором і «дзвіночками, що дзвінять».…

54 хв. ago