Categories: Туризм

Ціни злетять до небес: туристів застерегли від авіаперельотів у кілька дат 2024 року

Традиційно в грудні люди більше подорожують – хтось мчить до своїх родин, щоб разом відсвяткувати Різдво і Новий рік, а хтось просто хоче влаштувати собі невелику відпустку, скориставшись додатковими святковими вихідними. Такий підвищений ажіотаж неминуче підвищує ціни на авіаквитки в найбільш “гарячі” дні.

У 2024 році, за словами експертів із подорожей із компанії з організації індивідуального відпочинку Adventure Life, найдорожчими будуть авіаквитки на понеділок, 16 грудня, і п’ятницю, 20 грудня.

За їхніми словами, ці дати, найімовірніше, будуть найбільш завантаженими в аеропортах, а “ціни можуть злетіти через високий попит”. Замість цього вони запропонували запланувати виліт на понеділок, 23 грудня, коли “ціни, як правило, знижуються”. Період з 28 по 31 грудня “також має тенденцію бути менш дорогим”, ніж інші періоди близько до Різдва.

“Хоча деякі мандрівники вважають, що переліт на Різдво – це спосіб заощадити гроші, це не завжди так, тому що у багатьох людей виникла така ж думка”, – цитує фахівців з організації подорожей видання Daily Mail.

При цьому туристам, які не так прив’язані до конкретних дат, рекомендують розглянути можливість поїздки трохи раніше в грудні або навіть наприкінці листопада.

“Ви не тільки можете отримати вигідні пропозиції щодо авіаквитків, а й багато напрямків уже прикрашені різдвяними прикрасами до кінця листопада, що дасть вам змогу насолодитися святковими урочистостями без натовпу”, – додають експерти.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Принц Джордж та його сестра принцеса Шарлотта не зможуть подорожувати разом: у чому причина

Згідно з цим правилом, як тільки принцу Джорджу виповниться 12 років (у липні 2025 року),…

14 хв. ago

Що робити, якщо представники ТЦК забрали військовий квиток: пояснив юрист

Під час воєнного стану всі військовозобов'язані чоловіки повинні мати при собі військово-обліковий документ. Це підтверджує статус…

15 хв. ago

Київ задихається від диму: як захиститися від забрудненого повітря

В Києві значно погіршилася якість повітря через зміну вітру та незначні осередки пожеж в екосистемах. За даними…

23 хв. ago

Україна стала привабливим ринком для балканських виробників зброї – The Economist

З 2020 року сербський експорт зброї збільшився в чотири рази, а з моменту вторгнення в…

31 хв. ago

У Києві викрито онлайн-обмінники, які працювали на серверах компанії РФ

У Києві детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) викрили механізм проведення протиправних фінансових операцій.…

40 хв. ago

Чоловік витратив 1 млн доларів на відновлення круїзного лайнера: тепер він тоне

Підприємець Кріс Віллсон з Юти (США) витратив понад 1 мільйон доларів на відновлення круїзного лайнера…

50 хв. ago