Categories: Туризм

Де провести Геловін: моторошні напрямки для захоплюючої подорожі

Геловін — це не лише свято костюмів та цукерок, а й чудова нагода відправитися у містичну подорож. Деякі міста Європи створюють неймовірну атмосферу, готуючись до цього свята. Компанія Riviera Travel провела дослідження та склала рейтинг Spooky Travel Index, класифікуючи місця за кількістю привидів, міськими легендами та моторошними екскурсіями.

Топ-10 найкращих місць для Геловіну

  1. Рим, Італія — столиця Італії очолила рейтинг завдяки 36 турам з привидами та 24 кладовищам. Тут можна прогулятися стародавніми склепами та катакомбами. Найпопулярніший тур, за даними TripAdvisor, триває понад три години і дозволяє заглибитися в історію міста.
  2. Прага, Чехія — у рейтингу це місто посіло друге місце, отримавши 50 балів із 60 завдяки 34 турам із привидами. Серед визначних місць — Седлецький оссуарій, де зберігаються понад 40 тисяч людських кісток.
  3. Париж, Франція — третє місце зайняла французька столиця, яка пропонує відвідувачам 25 турів з привидами, зокрема відвідування цвинтаря Пер-Лашез та катакомб Парижа.
  4. Бухарест, Румунія — місто неподалік Трансільванії, батьківщини графа Дракули, здивує вас 77 екскурсіями з привидами та містичними турами.
  5. Берлін, Німеччина — хоч у столиці Німеччини лише три тури з привидами, історична значущість місць, як-от цитадель Шпандау, створює неповторну атмосферу для Геловіну.
  6. Відень, Австрія — цей пункт призначення набрав 43 бали, пропонуючи підземні прогулянки та катакомби.
  7. Будапешт, Угорщина — місто також отримало 43 бали завдяки 12 турів до середньовічних місць з привидами. Один з популярних маршрутів включає нічний тур темною історією міста.
  8. Венеція, Італія — друге італійське місто у списку з 22 екскурсіями, включно з пішохідними нічними турами. А ще неподалік — острів Повеглія, який, за легендами, є домом привидів.
  9. Амстердам, Нідерланди — місто з його вузькими каналами набрало 39 балів, а туристам пропонують шість турів з привидами у Гарлемі та Ультрехті.
  10. Осло, Норвегія — останнє місто у рейтингу, яке набрало 37 балів. Хоч у столиці лише один тур з привидами, фортеця Акерсхус з її легендою про чорного пса, який приносить нещастя, створює справжню атмосферу жаху.

Найкращі тури та моторошні історії

У дослідженні Riviera Travel експерт Вілл Сарсон підкреслив, що подорожі в ці міста дозволяють мандрівникам відчути атмосферу Геловіну на повну. Він відзначив, що тури не лише розкривають місцеву культуру, але й переносять відвідувачів у минуле, відкриваючи їм таємниці й моторошні легенди.

Романчук Микола

Recent Posts

Більшість людей про такі гроші тільки мріють: названо найбагатших тварин у світі

Мрії про розкішне життя часто залишаються лише мріями для більшості людей, але деякі домашні улюбленці…

38 хв. ago

Лондон шокує цінами: де в Європі оренда квартир стала найдорожчою

Нова хвиля цін на оренду житла накрила Європу, і Лондон, як завжди, вирвався вперед, доводячи,…

55 хв. ago

8 кулінарних помилок, які непомітно додають вам кілограми

Ви думаєте, що домашня кухня — це безпечний шлях до здорового життя? Зачекайте, поки не…

1 годину ago

Російські хакери крали дані українців через фейковий чат-бот “Резерв+”: як це сталося

Російські хакери створили фейковий чат-бот у месенджері Telegram під назвою "Резерв+", використавши його для крадіжки…

1 годину ago

Як після мобілізації готують до служби: “Виживуть, якщо будуть битися”

Голова 151-го центру підготовки ЗСУ Роман Донік поділився своїм баченням того, як правильно готувати молодих…

1 годину ago

Українці повертають собі старий тариф: як зекономити на електроенергії

З наближенням опалювального сезону українці шукають способи знизити витрати на електроенергію. Один із варіантів —…

2 години ago