Categories: Туризм

Мандрівник, який побував у 190 країнах, розповів про найбільш небезпечні місця світу

Лука Пфердменгес, німецький мандрівник, який об’їхав 190 країн світу, ділиться досвідом перебування у найбільш небезпечних куточках планети. 22-річний професійний жонглер і зірка соціальних мереж почав свою подорож у 15 років, і за цей час відвідав деякі з найризикованіших регіонів. Про це пише Daily Mail.

Серед найбільш небезпечних місць, які він відвідав, Лука називає Афганістан, Папуа-Нову Гвінею, Сомалі, Ємен, Чад, Сирію, Центральноафриканську Республіку та Гаїті. У кожній з цих країн він зіткнувся з непередбачуваними ситуаціями, від перестрілок до пограбувань.

Афганістан

Пфердменгес побував в Афганістані за шість місяців до захоплення влади талібами у 2021 році. Його місія полягала у навчанні дітей жонглюванню в цирковій школі. Але, за словами Луки, цей візит був надзвичайно ризикованим. Він розповідає: «Ввечері я змушений був залишатися всередині школи, бо ситуація на вулиці ставала небезпечною. Одного разу ми почули постріли. Нас закрили в будівлі і наказали не виходити, доки все не закінчиться. Це залишило відбиток у моїй пам’яті».

Два дні по тому, коли він планував відвідати парк, плани довелося скасували через вибух, що стався у цьому місці вранці.

Папуа-Нова Гвінея

У Порт-Морсбі, столиці Папуа-Нової Гвінеї, Лука став свідком пограбування. Він розповідає: «Я люблю ходити пішки, але в Порт-Морсбі це небезпечно. Коли я йшов у небезпечний район, поліцейський джип підібрав мене і запропонував підвезти. Водій попередив мене про ризик, і буквально через кілька хвилин ми стали свідками пограбування – бандити зупиняли машини і вимагали гроші та телефони». Поліцейський, з яким їхав Лука, зробив кілька попереджувальних пострілів, аби зупинити нападників.

Гаїті

Гаїті, країна з нестабільною ситуацією та анархією на вулицях, стала одним із найскладніших місць для Луки. Він ділиться: «У Гаїті є райони, куди машини навіть не заїжджають, бо їх одразу грабують. Я взяв із собою місцевого гіда, щоб зменшити ризики, але навіть так почувався небезпечно».

Французька Гвіана

У Французькій Гвіані Лука зазнав нападу. «У неділю мене переслідував мускулистий чоловік. Він схопив мене за шию, коли я намагався втекти з важким рюкзаком на спині», — пригадує Лука.

Небезпечні країни за версією Луки

Лука підсумовує, що відвідування країн з високим рівнем небезпеки завжди пов’язане з ризиками, але це також дає змогу побачити реальність, з якою стикаються місцеві жителі. «У таких місцях, як Гаїті чи Сирія, ви бачите людські страждання та складнощі, з якими вони живуть щодня. Це змінює ваше ставлення до життя та подорожей», — зазначає він.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Будівництво міста на Марсі: Маск розкрив головну перепону

Людство зможе почати підкорювати інші планети лише після того, як удосконалить ракетні та космічні технології приблизно в…

24 хв. ago

Щоб домогтися свого, вони підуть на все: найхитріші знаки зодіаку

Так, іноді хитрість допомагає досягти своєї мети та уникнути купи неприємностей. Однак ці знаки зодіаку…

32 хв. ago

15-річна американка прочитала книгу Достоєвського і застрелила свою матір

"Ти колись бачила труп?" – такими моторошними словами 14-річна Карлі Грегг зустріла свою подругу після того,…

41 хв. ago

Модні шапки на осінь, зиму: що буде в тренді 2024-2025

З кожним днем стає все холодніше, зима вже близько, пора вибирати модну шапку. Дизайнери, як…

52 хв. ago

Повістки в Україні отримують ті, хто мають відстрочку і заброньовані: що робити

Повістки в Україні надсилають зокрема військовозобов’язаним, які мають відстрочку і заброньовані. Адвокат Володимир Кишеня у своєму TikTok розповів,…

1 годину ago

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара-монстра – фото

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара. Про це пише Need To Know. Моторошну істоту помітили в…

1 годину ago