Categories: Туризм

Дивна грецька заборона для туристів: 40 тисяч гривень штрафу за взуття

Туристам варто знати про дивні заборони, які існують в країні, куди вони хочуть поїхати. Ми розповідали, де ви можете отримати величезний штраф за сечовипускання у море. Тепер розповідаємо, чому у Греції вас можуть оштрафувати за взуття.

Греки дуже захищають свою спадщину — стародавні археологічні пам’ятки. Саме тому вони запровадили жорсткі штрафи за носіння підборів на їх території. Розповідаємо про це разом із express.co.uk.

Відвідувачки таких знакових пам’яток, як Атени, Акрополь, театр Епідавр та інші, повинні відмовитись від туфель на шпильках. Річ у тім, що це взуття може пошкодити історичні пам’ятки. Тим, хто ж не послухає заборони і буде спійманий у невідповідному взутті, загрожує штраф у розмірі до 900 євро (понад 40 тисяч гривень).

Втім, у цих зонах асфальт буває лише в місцях під’їзду туристичних автобусів. Тому у вас є ризик заплатити за свої гарні туфлі не лише грошима, а й вивихом чи переломом.

На решті території країни жодних обмежень немає. Тож шпильки можна носити скільки завгодно. Також ми розповідали, як правильно їсти хінкалі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

9 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

18 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

25 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

30 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

36 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

47 хв. ago