Categories: Туризм

Відпочинок у Туреччині: як дістатися з України та де зупинитися

Батьківщина пахлави — справжній магніт для поціновувачів літніх подорожей. Який напрямок обрати, щоб не прогадати — розповідаємо далі.

Місто розташовується на узбережжі Середземного моря, біля Таврійських гір. Тут переважає спекотно-сухий субтропічний клімат. Середня температура моря коливається у межах 27°C.

Тут можна побачити ворота Адріана, що спорудили на честь приїзду римського імператора. Поїхати до водоспаду Duden Waterfalls. А ще замовити оглядову екскурсію, у ході якої можна подивитися на старовинні міські стіни, Годинну вежу, площу та порт.

Один із найкрасивіших курортів міста. Пляжний сезон тут триває з квітня по листопад. Якщо подорожуєте з дітьми, рекомендуємо обрати західне узбережжя. Тут м’який пісок і зовсім неглибоко. Натомість на східній частині зустрічаються кам’янисті ділянки з високими схилами.

Улюблений регіон туристів із малечею. Готелі пропонують різні зручності для гостей. Від приватної зони для купання та оздоровчого спа-центру до сніданку, басейнів та трансферу. Проживання за одну ніч обійдеться від €100.

Тут розташовуються сучасні чотири- та п’ятизіркові апартаменти. Їхня вартість стартує від €150. Як правило, курорт обирають ті, хто не полюбляє зайвий раз залишати територію комплексу. А ще тут можна відвідати аквапарки.

Місцевість з сосновим лісом, де туристи знайдуть тишу та спокій. Тут не працюють бари чи нічні клуби — лише затишні ресторанчики та кафе. Все включено коштує від €400.

У місті високорозвинена інфраструктура та зведено купу розважальних закладів. Недалеко від замкового пагорба видніється ринковий квартал. На його території розташовується безліч магазинів, кав’ярень та пабів. До речі, у курортній зоні побудували водні атракції з 23-ма гірками. Найспекотніший місяць — серпень. 

Найкрасивіший і найвідоміший  пляж Клеопатри. Тут гарно облаштували  набережну. Але майте на увазі, вхід у воду різкий, а хвилі бувають високими. Тому будьте обережними.

В Аланії також пропонують безліч екскурсійних програм. Можна прогулятися старим містом із цитаделлю та мурами або ж дослідити каньйони. Зайнятися рафтингом на гірських річках, а ще покататися на канатному підіймачі.

Ніч у готелях міста коштує від €100. Проте можна знайти і нижчі ціни.

Знаходиться за 30 кілометрів від найближчого аеропорту. Тут пропонують сучасні апартаменти, які ховаються у соснових та кедрових лісах. Курорт особливо приваблює поціновувачів активного відпочинку. Адже тут можна пограти у гольф та великий теніс, зайнятися верховою їздою чи рафтингом тощо. 

У Белеку радимо відвідати руїни античного міста Перге, амфітеатр Аспендос та пам’ятку архітектури Сегле. А ще поїхати до заповідної зони, де росте приблизно 574 види рослин та проживає 109 різновидів птахів. Обов’язково замовте джип-тури гірськими дорогами.

Ніч для 2 дорослих обійдеться від €100 і більше. 

Розташовується в екологічно чистому регіоні, в зоні природного національного парку. На схилах видніються Тороські гори. Тут ростуть соснові ліси та цитрусові сади. Пляжі  відповідають високим міжнародним стандартам якості і є абсолютно безпечними для купання. Усі місцеві апартаменти знаходяться на першій береговій лінії. Тут варто замовити екскурсію на яхті. 

Головні пам’ятки Кемера — руїни античних міст Олімпос та Фаселіс. Обов’язково поїдьте подивитися на старовинні акведуки, амфітеатри, древні базиліки та лазні. 

А поціновувачам активного відпочинку рекомендуємо сходити на місцеві дискотеки. Тут можна стати частинкою оригінальних нічних шоу-програм.

Курортна зона з екологічно чистим середовищем. Також відома жвавими ринками. На них можна знайти безліч сувенірів та автентичних товарів.

Якщо полюбляєте підводне плавання, обовʼязково дослідіть туфові печери. Вони створені з вулканічного попелу. А ще неодмінно відвідайте заповідну зону “Блакитна лагуна”. Вона славиться лазурними водами та пишною зеленню.  

Фетхіє розташовується за 60 кілометрів від аеропорту. Туристичний сезон тут розпочинається у квітні та триває до кінця жовтня.

Поціновувачам історії радимо завітати до місцевого музею. У виставковій залі зібрали експонати, твори мистецтва та ремісничі вироби різних епох.

До речі, у місті можна розважитися на джип-сафарі та політати на параплані в бухті Олюденіз.

Стандартний номер-студія за ніч коштує від €60.

  • Тури від агенції. Варіант чудово підійде для тих, хто хоче уникнути рутинного планування. Путівки включають усе, що потрібно туристу: від перельоту до трансферів та проживання. Вагомий плюс — організація не на плечах мандрівника.
  • Автобусні маршрути. Їх можна обрати на різних сервісах пошуку купівлі квитків.
  • Власний автомобіль. Такий спосіб дозволяє вільно пересуватися та досліджувати країну з усіх сторін.
  • Авіалінії за кордоном: Польща, Румунія чи Угорщина. Звідти до  Стамбулу чи Анталії літаком. Часто рейси коштують дешевше, якщо замовляти їх мінімум за 2-3 місяці.

Сезон у самому розпалі. Час бронювати квитки та відправлятися до сонячної Туреччини. Приємної мандрівки!

Ольга Степанова

Recent Posts

“Залишилося 7 днів”: чоловік виявив моторошну знахідку за своїм сміттєвим баком (фото)

Повернувшись пізно ввечері додому з роботи, чоловік жахнувся, виявивши поруч зі сміттєвим відром трикутну язичницьку…

2 години ago

Подорож на край світу: за чим вікінги пливли до самого серця Арктики

Вікінги розпочали надзвичайні пошуки дорогоцінної слонової кістки, просунувшись у найвіддаленіші північні регіони Землі. Пошуки привели…

2 години ago

Не можна залишати: експерт назвав електричні прилади, які “висмоктують” гроші

Криза вартості життя все ще залишається реальністю і багато людей намагаються заощадити гроші там, де…

2 години ago

Нетаньягу назвав причину ліквідації лідера “Хезболли”

Вчора внаслідок авіаударів Ізраїль ліквідував лідера "Хезболли". Сьогодні, 28 вересня, ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу назвав…

2 години ago

Без нього за кермо не пустять: водіям потрібно отримати спеціальний код

З метою підвищення безпеки дорожнього руху та гармонізації українського законодавства з європейськими стандартами, в Україні…

2 години ago

Дженніфер Лопес показала Бену Аффлеку, що він втратив (фото)

55-річна американська акторка і співачка Дженніфер Лопес, яка 20 серпня подала на розлучення з Беном Аффлеком через…

2 години ago