Categories: Туризм

Не привід для депресії: названо три теплі напрямки Європи для відвідування в листопаді

Листопад – один із найменш популярних місяців року для подорожей Європою: у більшості “пляжних” країн уже занадто холодно для купання, а різдвяні ярмарки ще не відкрилися. З іншого боку, подорожі в міжсезоння часто обходяться дешевше, та й немає натовпів туристів.

Експерти видання Which? назвали три чудових напрямки в Європі, які ідеально підходять для відвідування в листопаді.

Перуджа, Італія

Це місто в регіоні Умбрія, розташоване на вершині пагорба між Римом і Флоренцією, зустрічає гостей комфортною середньою температурою 13 градусів тепла в листопаді.

Перуджа пропонує гостям вивчити прекрасний історичний центр, оточений оборонними стінами, де маленькі церкви вклинюються між різнокольоровими будиночками і численними арочками.

При цьому Умбрія, як найзеленіший регіон Італії, славиться своїми смачними продуктами – від трюфелів і оливкової олії до вина і шоколаду.

З 15 до 24 листопада в Перуджі триває 10-денний фестиваль Eurochocolate, під час якого можна відвідати виставки шоколадного мистецтва, подивитися вуличні вистави, натхненні шоколадом, і, звісно ж, скуштувати найкращі кондитерські вироби з усього світу.

Крит, Греція

Найбільший грецький острів, що тішить теплими 19 градусами в листопаді, пропонує туристам насолодитися все тими самими стародавніми пам’ятками, природною красою і просторими пляжами, але вже без натовпів. Особливо сміливі туристи навіть можуть скупатися в морі, оскільки середня температура води в листопаді все ще становить 20 градусів.

Замість регіональної столиці Іракліона експерти радять відпочивальникам вирушити на захід у Ханью – одне з найкращих приморських міст Середземномор’я. У його венеціанському старому кварталі 14-го століття знаходяться елегантні ресторани і традиційні таверни, а серед прилеглих визначних пам’яток – природний заповідник Елафонісі з його рожевими піщаними пляжами і безтурботним озером Курнас.

Гран-Канарія, Іспанія

Третій за величиною серед Канарських островів тішить туристів цілорічним сонцем, комфортними 21 градусом у листопаді та різноманітними пейзажами.

Це все ще дає змогу відпочивати на пляжах із чорної лави та білого піску, при цьому відвідуючи природні басейни, ботанічні сади та золоту пустелю в дюнах Маспаломаса без зайвих натовпів і без палючого сонця.

Особливо експерти радять звернути увагу на курорт Пуерто-де-Моган, розташований на малонаселеному західному узбережжі острова. Його гавань із малоповерховими апартаментами та арками, вкритими квітами, вражає відвідувачів, а місцевий піщаний пропонує гостям перекусити в місцевих ресторанів.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Будівництво міста на Марсі: Маск розкрив головну перепону

Людство зможе почати підкорювати інші планети лише після того, як удосконалить ракетні та космічні технології приблизно в…

13 хв. ago

Щоб домогтися свого, вони підуть на все: найхитріші знаки зодіаку

Так, іноді хитрість допомагає досягти своєї мети та уникнути купи неприємностей. Однак ці знаки зодіаку…

21 хв. ago

15-річна американка прочитала книгу Достоєвського і застрелила свою матір

"Ти колись бачила труп?" – такими моторошними словами 14-річна Карлі Грегг зустріла свою подругу після того,…

30 хв. ago

Модні шапки на осінь, зиму: що буде в тренді 2024-2025

З кожним днем стає все холодніше, зима вже близько, пора вибирати модну шапку. Дизайнери, як…

41 хв. ago

Повістки в Україні отримують ті, хто мають відстрочку і заброньовані: що робити

Повістки в Україні надсилають зокрема військовозобов’язаним, які мають відстрочку і заброньовані. Адвокат Володимир Кишеня у своєму TikTok розповів,…

51 хв. ago

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара-монстра – фото

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара. Про це пише Need To Know. Моторошну істоту помітили в…

60 хв. ago