Categories: Туризм

У столиці Греції стане менше житла для туристів

Влада Греції, яка раніше вирішила запровадити збір у розмірі 20 євро для круїзних туристів за відвідування популярних островів Санторіні та Міконос, заявила про нові заходи, спрямовані на протидію надмірному туризму та розв’язання житлової кризи в країні.

Як пише Reuters, грецька влада анонсувала заборону на видачу нових ліцензій на короткострокову оренду житла в трьох районах у центрі Афін, яка діятиме щонайменше рік, починаючи з 1 січня 2025 року, але може бути продовжена.

Одночасно уряд Греції підвищив податок на таку оренду житла для відпочинку і зобов’язався надати домовласникам стимули для переходу на довгострокову оренду.

Як і багато інших європейських туристичних напрямків, Греція прагне збалансувати прибуткову галузь, яка підживлюється такими онлайн-платформами, як Airbnb, з потребами місцевих жителів, що стикаються з нестачею житла і зростанням вартості життя через наплив туристів.

Зараз, оскільки багато домовласників вибирають більш прибуткову короткострокову оренду для своєї нерухомості, афінянам складно знайти доступне житло для оренди.

“Я шукала дім вісім-дев’ять місяців і зрештою зупинилася на тому, в якому зараз перебуваю. Навіть у той період пошуків, коли я розширювала коло розглянутих мною районів, я не знайшла нічого, що могла б собі дозволити утримувати”, – розповіла 34-річна працівниця приватного сектору Альма Лазі, яка проживає в центральному районі Афін Панграті.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

55 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

56 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

58 хв. ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

60 хв. ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago