Categories: Туризм

Безкоштовні пляжі і незаймана природа: де провести незабутню відпустку в Європі

Європа, багата на культурні скарби, історичні пам’ятки та розвинену інфраструктуру, часто асоціюється з дорогими курортами та розкішними готелями. Однак цей континент приховує в собі й інший, не менш чарівний бік – місця з незайманою природою, які пропонують чудові можливості для відпочинку без значних витрат.

Якщо ви прагнете спокійного та гармонійного відпочинку, зверніть увагу на північно-західний півострів Сардинія. Про те, де там можна знайти незабруднені безплатні пляжі та кришталево чисті води, розповів The Guardian.

Вибір ідеального місця для відпочинку може бути складним, особливо якщо хочеться уникнути натовпів і насолодитися природними пейзажами. Проте, серед численних європейських курортів є місця, де можна знайти гармонію та спокій.

Одним із таких місць є Сардинія, італійський острів, відомий своїми захопливими пейзажами і неперевершеними пляжами. Проте один з найбільш популярних з них, Ла-Пелоза, став жертвою свого успіху через мільйони публікацій у соціальних мережах.

Хоча пляж славиться своїм білосніжним піском та бірюзовою водою, його популярність призвела до того, що він перевантажений відвідувачами. Нині туди навіть потрібно бронювати квиток заздалегідь.

Проте, на північному заході Сардинії можна знайти безліч інших, менш відомих, але не менш прекрасних місць для відпочинку. Безплатні пляжі Лаццарето та Ле Бомбарде, розташовані неподалік міста Альгеро, пропонують чудові умови. Там є м’який та чистий пісок та бари, в яких можна перекусити та випити.

А мальовничий пляж, Порто-Ферро, вражає своїми бурштиновими пісками та ідеально підходить для пікніків і купання на заході сонця.

Для тих, хто бажає поринути в дику природу, острів Асінара є справжньою знахідкою. Він до 1997 року був тюрмою, а нині є національним парком з недоторканою природою. Відвідувачів тут небагато, оскільки на острів потрапити можна лише кількома поромами, а також на ньому заборонено приватний транспорт.

Піші прогулянки по острову дозволять насолодитися такими краєвидами, якими вони були тисячі років тому. Місцеві мешканці, як-от символічні осли-альбіноси, доповнюють атмосферу дикої природи, а піщані бухти, такі як Кала Джордано, зачаровують відвідувачів своєю автентичністю.

Не менш вражаючим є містечко Сеннорі, розташоване у природному амфітеатрі пагорбів над морем. Це 1000-річне місто пропонує занурення в культуру Сардинії, зокрема під час літніх екологічних фестивалів та музичних заходів. Сеннорі також є ідеальним місцем для ознайомлення з нурагічною культурою, яка існувала на острові ще до приходу римлян.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Таємна війна РФ проти Ізраїлю: підбурювання та дезінформація

Витік інформації з Агентства соціального проектування (АСП), що базується в Москві, розкриває, яким чином Росія…

4 секунди ago

Трамп натякнув на швидку зустріч із Зеленським, – ЗМІ

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп натякнув на можливу зустріч із президентом України…

14 хв. ago

Готуйте гаманці: тарифи на комунальні послуги зростуть

В Україні скоро можуть розпочатися зміни у тарифах на ключові комунальні послуги. Незважаючи на те,…

24 хв. ago

Ще одна країна обмежила експорт зброї в Ізраїль

Німеччина тимчасово призупинила частину експорту військових озброєнь до Ізраїлю на тлі судових позовів, у яких…

35 хв. ago

Соловйов висміяв солдатів РФ у прямому ефірі. ВІДЕО

Державна пропаганда РФ надіслала чіткий сигнал своїм солдатам, що скаржитися на так звані «м'ясні штурми»…

48 хв. ago

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

З травня 2024 року в Україні введено нові правила мобілізації. Військовозобов'язані чоловіки зобов'язані пред'являти військово-обліковий…

52 хв. ago