Categories: Туризм

В Ізраїлі набирає популярності новий вид відпочинку

Цьогорічний період відпусток в Ізраїлі став особливим. Складність з виїздами за кордон через скасування рейсів та нестабільна ситуація через Сектор Гази призвели до того, що ізраїльтяни здебільшого воліють залишатись у країні, а не виїздити. Про це пише newsru.co.il.

Для цього, навіть, ввели спеціальний термін Staycation (від поєднання слів stay «залишитися» та vacation «відпустка») – що означає відпочинок недалеко від будинку.

Через війну і скасування рейсів авіакомпаніями туристичний бізнес в Ізраїлі зазнає великих труднощів. Відсутність потоку туристів з-за кордону та низька заповнюваність у готелях спостерігаються по всій країні. Асоціація готелів підбила підсумки першого півріччя 2024 року: у першій половині року зафіксовано зниження на 81% порівняно з тим самим періодом 2023 року. Найбільш відчутні зміни у туристичному потоці відзначені в Єрусалимі, Нацереті та Тель-Авіві.

Термін Staycation був введений влітку 2014 року, під час антитерористичної операції в Газі «Непорушна скеля», яка тривала понад півтора місяця.

У той же час в Ізраїлі з’явилася нова тенденція – Staycation, коли ізраїльтяни проводять свою відпустку в готелях, розташованих неподалік їхнього будинку. Для такої відпустки не потрібно збирати велику валізу, а доїхати до місця відпочинку можна таксі, власною машиною або громадським транспортом.

«У центрах бронювання ми бачимо зростання запитів на відпочинок поряд з будинком на 20-25%, і ця тенденція набирає обертів, оскільки ситуація в країні залишається такою, якою вона є», – пояснює Асаф Бен-Дов, віцепрезидент з маркетингу та продажам Africa Israel Hotels, менеджер компанії, що володіє готельними брендами Vert, Crown Plaza, Poly, Indigo, Bay View.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago