Categories: Туризм

Найкращі місця для активного відпочинку в Європі: поради туристів

Європа вважається справжнім раєм для мандрівників з будь-якими вподобаннями. Там зможуть знайти для себе ідеальне місце і любителі тихих прогулянок, і шанувальники активного відпочинку.

Континент пропонує безліч способів провести час на свіжому повітрі та отримати незабутні враження. The Guardian поділився добіркою найкращих локацій від досвідчених туристів.

Уельський національний парк Брекон-Біконс

Велика пригода починається в Уельсі, де мандрівники можуть насолодитися приголомшливими пейзажами та відчути смак свободи, прогулюючись вздовж Дороги Маяків. Один із мандрівників розповідає, як за три дні він подолав маршрут від Ллангінідра до Абергавенні. Протягом подорожі турист милувався незайманими болотами та приголомшливими краєвидами.

Каботажний спорт у Пембрукширі

Пембрукшир, батьківщина каботажного спорту, дарує унікальний досвід для сміливців. Тут туристи можуть випробувати свої сили в поєднанні скелелазіння, плавання та стрибків зі скель. Місцеві гіди організовують захопливі тури, під час яких можна досліджувати морські печери та занурюватися у хвилі, що розбиваються об узбережжя. Це неймовірний спосіб відчути всю силу природи.

Плавання на каное в Швеції

Якщо ви шукаєте відокремленості та спокою, вирушайте до шведського озерного краю, де Далсленд вражає своєю тишею і незайманою природою. Тут можна орендувати каное та вирушити в подорож через систему каналів, що ведуть до найбільшого озера країни – Венерн.

Скремблінг і плавання в Аррані

Без автомобіля поїздка до Аррана – це вже пригода. Після прибуття на поромі туристи можуть зупинитися у кемпінгу, розташованому неподалік від долини. Тут можна насолодитися диким плаванням у кришталево чистих водах або піднятися на хребет А’Чір, що пропонує захопливі сходження та краєвиди, які змушують затамувати подих.

Музичні подорожі італійськими горами

Поєднання музики та природи – чудова ідея для активного відпочинку. У горах Трентіно проводяться серія безплатних концертів просто неба. Там можна послухати все – починаючи від класичної музики до фольклору та джазу. Туристи можуть дістатися до місця виступів пішки.

Відкриття таємничої Сицилії

Туристи, що обирають Сицилію, радять дослідити природний заповідник Зінгаро та прогулятися мальовничими стежками острова Мареттімо. Піші прогулянки тут поєднуються з підводним плаванням у кришталево чистих водах та дослідженням морських печер. Такий досвід обіцяє стати справжньою пригодою для любителів активного відпочинку.

Порятунок черепах у Кефалонії

Для тих, хто любить поєднувати активний відпочинок із природоохоронною діяльністю, порятунок черепах на острові Кефалонія стане незабутньою пригодою. Тут можна приєднатися до волонтерської програми, де туристи допомагають зберегти популяцію морських черепах, одночасно насолоджуючись неймовірними краєвидами та велосипедними прогулянками островом.

Мадейра

Мадейра – це рай для пішохідних прогулянок. Мандрівники радять пройти стежкою між Піку-ду-Арейру та Піку-Руйво – найвищою точкою острова. Мальовничі краєвиди та приємна атмосфера створюють ідеальні умови для незабутнього відпочинку, а після прогулянки можна насолодитися смачними стравами з морепродуктів у приморських ресторанах.

Велосипедні пригоди в Андалусії

Західна Андалусія дарує чудові умови для велосипедних подорожей. Електровелосипеди дозволяють легко подолати гірські стежки та насолодитися природою, спостерігаючи за дикими тваринами та птахами.

Коломієць Надія

Recent Posts

Прогноз погоди на осінь 2024: скільки триматиметься тепло і коли прийдуть зливи

Цьогоріч вересень та жовтень будуть на 2-3 градуси тепліші, ніж зазвичай. Загалом середньомісячна температура повітря…

12 хв. ago

Безугла вимагає відставки Умєрова та Сирського: у чому причина

Скандальна народна депутатка Мар’яна Безугла заявила про необхідність відправити у відставку міністра оборони Рустема Умєрова…

21 хв. ago

Конкурси краси, чайлдфрі та піца з ананасами: що ненавидять люди у світі

У соціальній мережі Reddit влаштували опитування на тему того, що люди у світі ненавидять найбільше.…

33 хв. ago

В Україні можливий землетрус до 8 балів потужності, –  сейсмолог

Жителі Одеської області в понеділок могли відчути сильний землетрус, епіцентр якого розташовувася у Румунії. У майбутньому…

42 хв. ago

5 міст у світі, де штучний інтелект змінює життя

Штучний інтелект (ШІ) вже не фантастика - у деяких містах світу він активно змінює життя…

51 хв. ago

У Раді хочуть штрафувати мобільних операторів за поганий зв’язок при відключеннях світла

Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації рекомендував до першого читання законопроект №11431. Він спрямований…

60 хв. ago