Categories: Туризм

Відпочинок за кордоном без росіян: куди поїхати влітку у відпустку

Курорти, готелі та відпочинок без росіян – ці запити є пріоритетними серед українських туристів, які планують відпочинок за кордоном. Фахівчиня з підбору турів Марина Казакова розповіла, на яких курортах мінімальні шанси зустріти росіян влітку 2024 року.

Про це повідомляє “РБК-Україна”.

Зазначається, що від початку повномасштабної війни РФ проти України країни Євросоюзу почали запроваджувати візові обмеження для росіян. Вони стосуються здебільшого туристичних поїздок. Так, у ЄС повністю припинили дію угоди про спрощений візовий режим з Росією.

Водночас низка країн, серед яких Естонія, Чехія, Латвія, Литва, Польща, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди, припинили приймати документи від громадян РФ на туристичні візи. А Польща, Латвія, Литва та Естонія з часом повністю закрили в’їзд для росіян за шенгенськими візами.

Однак, це зовсім не означає, що в цих країнах не можна зустріти росіян, адже багато хто з них має посвідку на проживання у державах ЄС.

Курорти без росіян

“Ми не можемо гарантувати готелі, де не буде росіян – хоча б тому, що у них може бути подвійне громадянство або резидентство іншої країни. Але все ж на європейських курортах, де потрібна шенгенська віза – це Італія, Франція, Іспанія, Греція – росіян буде менше“, – розповіла Казакова.

Чимало українців також хотіли б провести відпустку у морських країнах у готелях без росіян. За словами фахівчині з підбору турів, навіть за умови подорожі до Туреччини можна мінімізувати шанси зустрічатися з громадянами РФ.

“Є готелі, які орієнтовані лише на європейський ринок – наприклад, французи викуповують 80% номерного фонду, а 20% залишають полякам, британцям та іншим. Тому можна запитати турагента про такі готелі, які працюють на ринок ЄС”, – підказала Казакова.

Вона також нагадала, що росіяни полюбляють формат відпочинку “все включено” та “ультра все включено”. Тож набагато менше російських туристів можна буде зустріти, якщо замість відпочинку в Анталії обрати Бодрум або Кушадаси, регіон Даламана, не селитися в готелях, де “все включено” та взяти “сніданок”, “сніданок-вечерю”.

Для літнього відпочинку фахівчиня рекомендує розглянути Норвегію, яка нещодавно заборонила в’їзд російським туристам. Там можна вирушити у круїз, покататися фіордами.

До слова, громадяни Росії, які приїхали до Туреччини після початку повномаштабного вторгнення до України, тікають з країни через неможливість отримання дозволів на проживання та фінансові проблеми, зокрема, із банківськими послугами через санкції.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кенію охопили масові антиурядові протести: є загиблі, серед постраждалих сестра Обами

Столицю Кенії Найробі охопили масові протести через прийняття керівництвом країни законопроєкту про підвищення податків. Сотні протестувальників пішли…

18 хв. ago

Великі зашквари Тищенка: подробиці гучних скандалів, в які вляпався одіозний нардеп

Одіозний Тищенко – знову в центрі уваги, а цього разу ще й за ґрати може…

22 хв. ago

Штраф від ТЦК можна скасувати: важлива інструкція, як це зробити

Починаючи з 17 липня, військовозобов’язані, які не оновили свої персональні дані, можуть отримати повістки від представників ТЦК…

4 години ago

Микола Тищенко з’явився на засідання суду в брендових речах на суму близько 100 тисяч гривень

Народний депутат України Микола Тищенко, який дням став фігурантом скандалу з побиттям військовослужбовця у місті…

4 години ago

У Кенії відбувся штурм парламенту: поліція відкрила по активістах вогонь, є загиблі

У столиці Кенії Найробі мітингувальники намагалися штурмувати парламент, поліція відкрила по них вогонь. Щонайменше пʼятеро…

4 години ago

Графіки відключення світла 26 червня: Укренерго попередило про посилені обмеження

У середу, 26 червня, обмеження в електропостачанні триватимуть впродовж всієї доби. Обленерго будуть застосовувати графіки…

4 години ago