Categories: Туризм

Названо мальовничий іспанський курорт, який по-справжньому розкривається тільки восени

Осінь недарма вважається “оксамитовим” сезоном для пляжного відпочинку. Шалена спека відступає, погода стає значно комфортнішою, а кількість відпочивальників зменшується, теж додаючи комфорту вашій відпустці.

У вересні, жовтні і тим паче листопаді, північні туристичні напрямки, такі як Амстердам, Лондон і Париж, які були непоганою альтернативою сппекотним літнім пляжам, тепер все частіше заливає дощами. Натомість деякі південні курорти якрах стають оптимальним вибором для відпочинку.

Кадіс – туристичне пляжне містечко, розташоване на узбережжі Андалусії в південно-західній частині Іспанії. Його важко назвати зовсім невідомим, але про нього справді говорять не так вже й часто. А між тим це чудовий варіант для тих, кому вже набридла Барселона та Анталія.

Панорама Кадіса / фото wikipedia.org

По-перше, Кадіс – це досить старе місто, в якому збереглося багато історичних пам’яток включно із кількома старовинними кварталами у середмісті. Особливо цікавими є зелена, затінена пальмами площа Міна, де розташований музей Кадіса, і площа Сан-Антоніо, що межує з бароковою церквою.

Однак, мабуть, найяскравішим пам’ятником є ​​Кафедральний собор, який домінує над міським горизонтом, якщо дивитися з набережної Пасео-дель-Вендаваль. Інші варті уваги споруди включають Тавірську вежу, одну з останніх збережених зі 160 сторожових веж Кадіса, оздоблений червоним і білим мармуром Будинок адмірала, середньовічні Лас-Пуертас-де-Тьєрра, які продовжують охороняти Старе місто, і римський амфітеатр 1-го століття.

У сердмісті Кадіса / фото wikipedia.org

Попри багату культуру, Кадіс – це перш за все пляжне місце. Тут дуже мальовниче узбережжя, можливо, найкраще в Іспанії, якщо не в Європі – з дрібним золотистим піском, що простягається на нескінченні милі аж до Португалії. А море тут блискуче блакитне.

Один з найкращих пляжів – Playa La Caleta, розташований за 19 хвилин ходьби від Соборної площі. Має піщану смугу, яка проходить паралельно простим ресторанам морепродуктів і пляжним клубам, і вірте чи ні, вона переповнена любителями сонячних ванн навіть у міжсезоння.

Знамениті пляжі Кадіса / фото wikipedia.org

Якщо у вас є автомобіль і 30-50 хвилин, можна дістатися більш відлюдного, райського місця для купання. Загалом провінція Кадіс може похвалитися двома сотнями кілометрів зручного для відпочинку узбережжя.

Кадіс офіційно є частиною Андалусії, автономного співтовариства в Іспанії, і вважається найспекотнішим регіоном у всій Європі. Тож це не те місце, де ви захочете відпочити в розпал літа. А от восени тут починається справжній оксамитовий сезон.

Романчук Микола

Recent Posts

Рослини “розмовляють” одна з одною, і ми зможемо незабаром вивчити їхню мову – науковці

Багато хто сприймає рослини як мовчазні та пасивні, проте сучасна наука показує, що ці зелені…

2 хв. ago

Норвегія виявила високий рівень радіації з Чорнобилю: що сталось насправді

Влада Норвегії заявила про підвищення рівня радіації біля арктичного кордону з Росією. В Осло заявили, що високий…

14 хв. ago

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати

Капітан Лев Пашко, відомий як "Хорус" та герой України, висловився про мобілізацію в Україні в інтерв'ю для…

23 хв. ago

Прогноз погоди на осінь 2024: скільки триматиметься тепло і коли прийдуть зливи

Цьогоріч вересень та жовтень будуть на 2-3 градуси тепліші, ніж зазвичай. Загалом середньомісячна температура повітря…

34 хв. ago

Безугла вимагає відставки Умєрова та Сирського: у чому причина

Скандальна народна депутатка Мар’яна Безугла заявила про необхідність відправити у відставку міністра оборони Рустема Умєрова…

43 хв. ago

Конкурси краси, чайлдфрі та піца з ананасами: що ненавидять люди у світі

У соціальній мережі Reddit влаштували опитування на тему того, що люди у світі ненавидять найбільше.…

55 хв. ago