Categories: Туризм

На Майорці протестувальники захопили популярний пляж: їм набридли натовпи туристів

Масовий туризм продовжує створювати великі проблеми мешканцям деяких європейських країн. Місцями почало доходити до протестів.

Так на іспанському острові Майорка місцеві мешканці минулими вихідними захопили популярний пляж . Як повідомляє Euronews, таким чином вони вирішили продемонструвати владі, що невдоволені тим, як вона контролює потоки туристів.

Серед основних претензій, які висували люди – відсутність доступного житла, яке масово винаймають приїжджі, перевантажена система охорони здоров’я та неповажна поведінка гостей острова. Щоби чинити цьому спротив, люди об’єднались у рух Occupem Les Nostres Platges (“Ми займаємо наші пляжі”).

Учасники акції протесту поклали рушники на пісок і символічно занурились у море. Так вони намагались закликати місцеву владу накласти обмеження на туризм. Всього в акції взяли участь понад 100 людей. Демонстранти на пляжі С’Ареналь заявили, що більше не можуть насолоджуватись своїм районом, оскільки в ньому стало занадто багато туристів. Деякі скаржились, що через надмір відпочивальників місцеві мешканці втратили можливість відвідувати пляжі.

“Зникнення місцевої культури, зростання вартості життя, неможливість жити тут і погіршення громадських послуг — багато туристів розуміють це, тому що вони знають, що це означає в їхніх рідних місцях”, — ось на що поскаржився журналістам один із демонстрантів.

Відомо, що минулого року Майорку відвідала рекордна кількість іноземних туристів – 14 мільйонів. Тоді жителі острова почали розміщувати на пляжах Майорки саморобні фальшиві знаки, які наказували туристам триматись подалі від позначеного місця. Схожі акції відбувались і на сусідній Ібіці.

Цьогоріч тенденція збережеться. Ще до початку літнього сезону Майорку відвідало понад 6 мільйонів туристів – це на 8% більше, ніж за той же період роком раніше.

Відомо, що влада Балеарських островів, куди входять Майорка, Мінорка, Ібіца та інші, уже відреагував на скарги мешканців. Він створив спеціальний комітет, куди увійшли представники туристичного сектора та громадянського суспільства .Комітет планує розробити засоби стримування впливу туризму. Серед запропонованих змін – посилення контролю за нелегальним розміщенням туристів, призначення 27 нових інспекторів та запровадження штрафів до 80 000 євро за порушення вимог законодавства про туризм.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Росії хочуть знести пам’ятник “вагнерівцям”: назріває скандал

У Росії, у підмосковному місті Воскресенськ хочуть знести пам’ятник, встановлений на честь бойовиків ПВК "Вагнер"…

3 хв. ago

Улюблена стрижка парижанок: модні експерти розповіли, яка зачіска додасть осінньої романтичності образу

З початком осіннього сезону багатьом жінкам хочеться змін – додати романтичності у свою зовнішність. Але не…

10 хв. ago

Росію сколихнули одразу три землетруси: в будинках обвалилася штукатурка

У ніч проти 20 вересня в Кемеровській області Росії сталися одразу три землетруси. Жителі відчули поштовхи, у…

19 хв. ago

У Тернополі чоловіки співали на вулиці російський шансон – “концерт” закінчився у ТЦК

У центрі Тернополя кілька п'яних чоловіків співали російський шансон. "Концерт" відбувався на Театральній площі недалеко…

28 хв. ago

“Вічна” ядерна батарея виявилася у 8000 разів ефективнішою за аналоги: як вона влаштована

Батарея, розроблена вченими з китайського університету Сучжоу, використовує енергію радіоактивного розпаду — процесу, який відбувається…

36 хв. ago

Столтенберг назвав єдину умову, за якої війна може закінчитися

Чим сильнішою та тривалішою буде підтримка України, тим швидше може завершитися війна, розв'язана Росією. За…

41 хв. ago