Categories: Туризм

Відпочинок на морі в Одесі: названо ціни на житло

В Одесі відкрили пляжний сезон – тепер для купання доступні 20 локацій, які пройшли попередню перевірку щодо безпеки. Названо ціни на житло у курортному місті, яке попри війну активно приймає гостей.

Мало кому з українців доступний міжнародний туризм: багато хто з різних причин не може виїхати за кордон і намагається відпочити  на території України. Наразі доступні курорти на Одещині.

Днями про поновлення роботи пляжів повідомив голова Одеської військової адміністрації Олег Кіпер. Зазначено, що відпочивальникам заборонено перебувати біля моря під час шторму від 2-х балів, при виявленні підозрілих предметів, а також під час повітряної тривоги.

Директор департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міськради Іван Ліптуга нагадав, що Одеса фактично залишилася єдиним морським культурним та розважальним центром України. Раніше жителі з північного та східного регіону подорожували переважно на Херсонщину, обираючи Азовське узбережжя.

Після окупації ситуація змінилася, Миколаївщина також небезпечна: частину територію обстрілюють, іншу – замінували. Тому українське море тепер доступне лише в Одеській області.

За словами Ліптуги, що пік туристичного сезону спостерігається наприкінці червня та на початку липня. Загалом сезон триває до 1 вересня.  Вказано, що персоналу не вистачає: чоловіки або воюють на фронті, або ховаються, а багато хто виїхав з країни. Ситуація стала критичною.

Скільки коштує оренда житла в Одесі

Найдешевше проживання – у хостелах у багатомісних номерах за 2,5 км від берегової лінії та далі. За добу треба заплатити від 250 грн з особи. Номер “економ” на дві особи ближче до моря можна знайти за ціною від 350 грн.

Двомісні номери у готелях коштують від 600 грн, але за таку ціну до пляжу далеко – до 3 км. У готелях ближче до моря, номери доступні від 1000 грн.

Аналітики радять українцям завчасно бронювати житло, тому що бюджетні варіанти користуються максимальним попитом.

Ольга Степанова

Recent Posts

У РФ ініціювали кримінальну справу проти Моргенштерна

Прокуратура Москви направила матеріали до Слідчого комітету РФ для порушення справи стосовно Алішера Моргенштерна, якого…

41 хв. ago

Чергова теорія змови: Кейт Міддлтон звинуватили в симуляції раку

Після нещодавнього повернення у світ принцеси Уельської на Trooping the Colour у соціальних мережах поширилася нова "теорія…

55 хв. ago

Прогноз магнітних штормів на три дні: чого очікувати від сонячної активності 24–26 червня

Ми підготували для вас прогноз магнітних бурь на наступні три дні, що базується на даних, які надає Центр…

1 годину ago

Чи можуть забрати мандат у Тищенка: у “Слузі народу” зробили заяву

Після того, як охорона Миколи Тищенка напала на колишнього добровольця та бійця спеціального підрозділу Kraken Дмитра…

1 годину ago

Українцям загрожує штраф до 59 тис. грн: які дані потрібно оновити, щоб уникнути покарання

Керівники підприємств повинні щорічно оновлювати дані про свої транспортні засоби у територіальних центрах комплектування, інакше їм загрожують штрафи від…

1 годину ago

“Вже не по кишені”: Дональд Трамп поскаржився, що не може собі дозволити улюблений сніданок

Колишній президент США та кандидат на майбутніх виборах глави держави Дональд Трамп поскаржився на занадто високі ціни…

1 годину ago