Categories: Туризм

На Балі вигадали, як боротися з надмірним туризмом: що зміниться на курорті

Курортний острів Балі в Індонезії став центром туризму на рівні з Мальдівами. Щорічно його відвідує понад 10 мільйонів людей, що неабияк шкодить місцевим екосистемам і заважає корінним жителям. Саме тому уряд країни вирішив обмежити будівництво нових готелів, нічних клубів і вілл.

На думку високопосадовців, це мало б зменшити наплив туристів, адже кількість місць для ночівлі буде обмеженою і не всі зможуть безпроблемно потрапити на острів, коли заманеться. Як зазначає CNN, поки що Індонезія вводить мораторій на будівництво нерухомості для ведення бізнесу.

У травні 2023 року губернатор Балі Ваян Костер повідомляв, що острів планує обмежити масовий туризм, адже мандрівники майже не приносять значного доходу в бюджет країни.

“Тому ми будемо впроваджувати політику відмови від масового туризму, ми обмежимо його, запровадивши систему квот. Система квот на наступні 100 років. Якщо ми дозволимо цьому тривати довгий час, це будуть дешеві туристи, більшість з яких їдять рис в упаковці, їздять на мотоциклах, знову порушують і, нарешті, зламують банкомати”, – казав він.

Тепер завдяки мораторію уряд спробує підвищити якість життя корінних жителів, створити для них нові робочі місця і припинити їхнє асимілювання з близько 200 тисячами іноземців, більшість з яких – росіяни.

Міністр-координатор з морських справ та інвестицій Індонезії Лухут Панджайтан зазначив, що нововведення може тривати до 10 років, якщо воно увійде в дію.

Джерело повідомляє, що кількість мандрівників на Балі різко зросла після того, як острів дозволив туристам відпочивати там після пандемії коронавірусу.

Романчук Микола

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

5 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

5 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

5 години ago