Categories: Туризм

Ідеально прозорі блакитні води: названо три країни Європи з найчистішими пляжами

Туристи обирають собі пляжний напрямок для відпочинку за різними критеріями. Для когось найважливіше, щоб відпочинок на пляжі був дешевим, а хтось шукає локації з найкращими фонами для фото під Інстаграм. Деяким же мандрівникам найважливіше, щоб вода на цих пляжах була ідеально чистою і прозорою.

Туристичне видання Travel Off Path з посиланням на свіжі звіти Європейської комісії та Європейського агентства з навколишнього середовища визначило три країни Європи, де на туристів чекають найчистіші прибережні води.

1. Хорватія. Франція, Іспанія та Італія, можливо, як і раніше, залишаються головними напрямками, які спадають на думку при бронюванні наступної поїздки в Європу, але Хорватія не сильно від них відстає. Такі популярні міста, як Дубровник, уже давно атакують натовпи мандрівників, забиваючи його чарівні історичні вулички і мальовничі морські береги.

При цьому 99,1% із 894 протестованих місць уздовж чарівного узбережжя Хорватії отримали оцінку “відмінно”, а тому туристи тут можуть розраховувати на ідеальні блакитні води та першокласні курорти.

Утім, туристам, які хочуть уникнути натовпів, радять обирати менш відомі курорти на островах недалеко від узбережжя, такі як Хвар.

2. Греція. Ця стародавня країна може запропонувати туристам набагато більше, ніж просто пляжі, проте саме перспектива першокласного відпочинку на ідеально чистих морських пляжах приваблює туристів до Греції щоліта – навіть попри пекельну спеку та масштабні лісові пожежі.

Найпопулярнішими напрямками в Греції є історичні культурні міста Афіни та Салоніки, а також острови Санторіні, Міконос і Родос.

Однак експерти нагадують: загалом уздовж грецької берегової лінії з прозорими блакитними водами та білосніжними пісками простягаються близько 1400 островів, з яких заселені лише 227. Тож у туристів, які шукають усамітнення, є де розгулятися.

Якщо ж не хочеться сильно віддалятися від цивілізації, туристам радять звернути увагу на спокійне приморське місто Ханья на острові Крит, де, до того ж, відпочинок обходиться дешевше, а туристів частують неймовірними морепродуктами та одними з найкращих вин.

3. Кіпр. Цей невеликий острів між Грецією і Туреччиною, з розкішними курортами, блакитними водами і феноменальною кухнею, з кожним роком стає дедалі популярнішим, хоча його, як і раніше, часто затьмарюють інші середземноморські країни. 

Останніми роками місцеві курорти Пафос і Ларнака приймають дедалі більше рейсів, однак туристам, які бажають заощадити й уникнути натовпів, радять їхати на Кіпр восени – до того ж, тоді там набагато комфортніше відпочивати, ніж екстремально спекотним літом.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

51 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

53 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

54 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago