Categories: Туризм

«А навіщо туди їхати?». Туристи назвали найменш популярну столицю Європи

Серед найменш популярних міст для подорожей в Європі опинився Люксембург. Торік місто відвідало менше ніж мільйон туристів, пише RTL Today.

Про зневажливе ставлення до Люксембургу днями розповів у своєму блозі на Tripadvisor один євротурист. Під час турне він встиг побувати у Лондоні, Парижі, Амстердамі, Брюсселі. Зустрічаючи по дорозі інших мандрівників і розповідаючи їм про те, що до його маршруту входить Люксембург, він найчастіше чув у відповідь одне й те саме запитання: «А навіщо туди їхати?».

Виявилося, що туристи навіть не розглядають Люксембург як місто для подорожі. Навіть для одноденної мандрівки. І це підтверджує туристична статистика. Наприклад, Берлін щорічно відвідують 22,4 млн туристів, Париж близько 50 млн. А от Люксембург – не більше мільйона.

 Цікаво, що Люксембург не витримує конкуренції з Сараєво, який щороку приваблює до 3 млн туристів, та Белградом, у якому у 2023 році побували 1,38 млн людей.

 При цьому чим обґрунтовано таку туристичну нелюбов, не зовсім зрозуміло. Щільність населення у Люксембурзі невелика – 1700 осіб на квадратний кілометр. Париж, наприклад, більш густонаселений – у столиці Франції на квадратному кілометрі в середньому тулиться 20 025 жителів, а в Лондоні – 5640.

Більшу частина Люксембурга відведено під парки, тут є лісові масиви і, навіть, сільськогосподарські угіддя. І в столиці є на що подивитися: старі квартали, включені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО, каземати Петрюс, Національний музей, замки, ратуші, мости, ущелина, що розділяє центр на дві частини. Проїзд у транспорті зовсім безкоштовний.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Марк Цукерберг показав зворушливий знімок з маленькою донькою (фото)

40-річний американський мільярдер та програміст Марк Цукерберг показав зворушливе фото з маленькою донькою Аурелією, якій…

6 хв. ago

Ціни злетять до небес: туристів застерегли від авіаперельотів у кілька дат 2024 року

Традиційно в грудні люди більше подорожують – хтось мчить до своїх родин, щоб разом відсвяткувати…

15 хв. ago

Київ у зоні ризику: прийдешня зима стане найсуворішим випробуванням для українців

Прийдешня зима може стати для України найсуворішим випробуванням, оскільки електропостачання ризикує зіткнутися з "серйозними перебоями" після масштабних російських атак.…

23 хв. ago

Telegram в Україні можуть закрити: що відомо про нову заборону і що буде далі

Після засідання Національного координаційного центру кібербезпеки було вирішено запровадити певні обмеження на використання Telegram, зокрема…

34 хв. ago

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

43 хв. ago

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

51 хв. ago