Categories: Туризм

Доводиться спати на пляжах. Туреччина відлякує туристів пекельною погодою

На популярному турецькому курорті Анталії почалася пекельна спека, при цьому в морі охолонути туристам не вдасться. Море прогрілося до температури гарячої ванни. За останніми даними синоптиків, температура досягла 45 градусів у денні години. Вода в морі прогріта до +29.5 градусів.  Тож майже весь день туристи вимушені шукати прохолоди під кондиціонерами, і виходити до моря ввечері.

Але як пише Alanya Postasi, подекуди «виснажені спекою» відпочивальники все ж ризикують. На популярному пляжі Коньяалти зафіксували ангшлаг, туристи купаються і засмагають, багато хто прийшов з дітьми. «Не заважає погода й екстремалам, які стрибають у море із 6-метрової скелі», – додає видання.

«Місто, де вдень 43 градуси, а вночі 33 градуси, перетворилося на  баню під відкритим небом», – не добирають висловів журналісти видання Sabah.

Пляжі анталійського узбережжя, які вдень приймають сотні тисяч туристів, ввечері окупують і городяни, які вночі не можуть спати через високу температуру у власних оселях. Ті, хто втомився від спеки, насолоджуються нічною прохолодою прямо на пляжах.

Деякі турки через спеку не можуть спати вдома, тож ночують біля моря

Змучені спекою громадяни, яких вдома не рятує навіть кондиціонер, приходять увечері на пляж, беручи з собою килимки чи ковдри, та продукти для пікніка і сніданку.

«Вночі багато хто спить прямо на узбережжі біля моря. Прокинувшись вранці, вони п’ють чай і купаються в морі. Ті хто збирається на роботу, пакує речі і на світанку вирушає додому, а потім в офіс», – пишуть турецькі журналісти.

Водночас турецькі метеорологи теж дають однозначний прогноз – зменшення температури, принаймні найближчим часом, чекати марно. Як мінімум до 15 липня стовпчик термометра на узбережжі триматиметься на рівні 39-44 градуси. 

Нагадаємо, літній відпочинок у Європі опиняється під загрозою через екстремально високі температури. Причому цього року пекельна спека почала зривати туристам відпустки суттєво раніше. Через високі температури і недостатню кількість опадів у Європі виникає ще одна проблема, здатна зіпсувати туристам відпочинок – брак води.

Ольга Степанова

Recent Posts

Бог шлюбу: Японець має 4 дружин, 2 коханок і 10 дітей

36-річний Рюта Ватанабе з північної префектури Хоккайдо, Японія, вирішив побудувати сімейне життя, яке кидає виклик…

25 хв. ago

Lufthansa отримала рекордний штраф за дискримінацію єврейських пасажирів

Авіакомпанія Lufthansa опинилася в епіцентрі скандалу після звинувачень у дискримінації, коли групі єврейських пасажирів відмовили…

30 хв. ago

Осінні канікули скасовано: деякі школярі залишаються без відпочинку

Українська система освіти опинилася під серйозним тиском через війну та енергетичну кризу, що змусило деякі…

34 хв. ago

Українці масово скуповують авто зі США: у тренді Tesla та Ford

Український ринок вживаних авто переживає справжній бум — у 2024 році американські машини стали особливо…

42 хв. ago

Російське судно «Григорій Ловцов» перекинулося біля берегів Сахаліну

У російській Сахалінській області чергова катастрофа на воді — вантажне судно «Григорій Ловцов», яке транспортувало…

47 хв. ago

Знову біля корита: Зять Путіна Шамалов очолив кооператив «Озеро»

Колишній зять президента Росії Володимира Путіна, Кирило Шамалов, став новим головою правління скандального кооперативу «Озеро».…

1 годину ago