Categories: Туризм

“Зовсім нема совісті”: у Туреччині вигадали новий трюк, щоб обманювати туристів

У туристичному секторі Туреччини з’явилась нова шахрайська схема: деякі агентства пропонують тури до вигаданих пам’яток. Ця інформація викликала серйозне занепокоєння в галузі, зокрема серед іноземних мандрівників, які звикли довіряти фахівцям. Про це пише видання Turizm Güncel.

Повідомляється, що недобросовісні оператори приваблюють клієнтів низькими цінами, але замість того, щоб відвідати справжні історичні місця, везуть їх у “фейкові локації”. Наприклад, замість знаменитого каньйону Іхлара мандрівники потрапили у схожі місця, які не мають жодної цінності. А в селі Чардак провели екскурсію звичайним сільським будинком.

У Тереччині мандрівникам показують несправжні пам’яткиФото: Unplash

Навіть були випадки, коли заводські склади для зберігання лимонів недобросовісні екскурсоводи видавали за стародавні підземні міста. Така практика, за словами представників галузі, не лише розчаровує туристів, які витрачають великі кошти на свою подорож, але й шкодить репутації цілої країни.

Місцеві жителі та туристичні агентства висловили глибоке занепокоєння ситуацією, що склалася, і закликають турецьку владу вжити суворих заходів проти шахраїв. Попри відчайдушні спроби самостійно протидіяти недобросовісним операторам, ефективність таких заходів є недостатньою.

“Туристична сфера занедбана, деякі люди вже зовсім втратили совість”, — написав у розділі коментарів один з читачів видання Turizm Güncel.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

В одній з областей посилять перевірки МСЕК і посилять розшук військовозобов’язаних

У Хмельницькій області посилять розшук тих, хто ухиляється від мобілізації, перевірять військово-лікарські комісії (ВЛК) та…

7 хв. ago

Українцям озвучили дату старту опалювального сезону 2024/2025: якими будуть тарифи

В Україні опалювальний сезон, якби це було до повномасштабної війни – розпочався б у середині…

15 хв. ago

В Україну повертаються заморозки та зливи: коли прийде різке похолодання

11 жовтня погода в Україні буде доволі теплою, але надзвичайний рівень пожежної небезпеки збережеться в…

17 хв. ago

“Ми на порозі чергової халепи”: DeepState повідомив невтішні новини з Курщини

Російські війська продавили лівий фланг Курського угруповання Сил оборони України. Про це повідомляє аналітичний проєкт DeepState.  "Вкрай жахливий…

19 хв. ago

Названо 6 рідкісних монет вартістю в сотні доларів, які шукають колекціонери

Багато колекціонерів цікавляться не лише національною валютою, а й іноземною. Рідкісні монети можуть коштувати сотні доларів. Видання gobankingrates назвало…

35 хв. ago

Не Ілон Маск: стало відом, хто насправді фінансує Starlink для України

Термінали Starlink, які використовуються в Україні, фінансуються не Ілоном Маском, а виключно Польщею. Цю інформацію…

47 хв. ago