Categories: Туризм

Найкращі країни для винного туризму: хто очолив рейтинг

Пошуки ідеального вина приведуть вас до Португалії та Молдови — лідери свіжого рейтингу від сервісу Bounce кращих напрямків для винного туризму. Ці країни не лише надають унікальні смакові враження, а й пропонують чудові краєвиди виноградників, які займають значні площі їхніх територій.

Португалія посіла перше місце в рейтингу з вражаючим показником 8,83 із 10 можливих. У цій країні портвейн, виготовлений в історичному місті Порту, залишається одним із найвідоміших винних брендів світу. Долина Дору, Дао, Алентежу та Вінью-Верде – основні виноробні регіони Португалії, де кожен зможе знайти щось унікальне для свого смаку.

Слідом за Португалією знаходиться Молдова. Виноградники займають 3,6% території Молдови, що є найвищим показником серед усіх країн, що оцінюються. Кодру — центральний регіон Молдови, відомий своїми віковими традиціями виноробства.

Італія та Іспанія, давно визнані виноробні потужності, посіли третє та четверте місця відповідно, підтверджуючи свою репутацію благодатних місць для любителів вина. Грузія та Франція також входять до п’ятірки лідерів, демонструючи багатство виноробних культур та різноманітність сортів винограду.

Дослідження враховувало кілька критеріїв, включаючи споживання вина у країні, виробництво, площу виноградників, кількість доступних турів та дегустацій, а також середню вартість пляшки вина. Такий комплексний підхід дозволив об’єктивно оцінити кожну країну, представлену у рейтингу.

Завершують десятку найкращих Нова Зеландія та Чилі, єдині країни зі списку, що не перебувають у Європі, що робить їх особливо привабливими для справжніх знавців винного туризму, які бажають розширити свої горизонти.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

За кордон випускатимуть за новими правилами – можна “застрягти”

З 1 січня 2025 року українцям, які планують поїздки за кордон на власному автомобілі, доведеться…

27 хв. ago

Діти схожі на принцесу Діану: принц Гаррі запевнив, що найсильніші гени – руді

Принц Гаррі поділився зворушливою інформацією про доньку Лілібет на церемонії вручення премії WellChild Awards. 40-річний герцог Сассекський…

37 хв. ago

Землю накрила найпотужніша магнітна буря від 2005 року: що робити, щоб не погіршилося самопочуття

10 жовтня 2024 року Землю накриє надпотужна магнітна буря, яка триватиме до 12 жовтня. Якщо…

45 хв. ago

Мобілізація по-новому: все, що відомо про повістки поштою

Від 18 липня працівники ТЦК мають право розсилати повістки поштою. Станом на вересень, за даними керівника "Укрпошти"…

52 хв. ago

Принесе мільйони фунтів стерлінгів: що відкопали археологи, досліджуючи Дувр (фото)

Працюючи над багатомільйонним проєктом у Дуврі, Англія, команда експертів з Кентерберійського археологічного фонду виявила те,…

1 годину ago

Експерт назвав місто, яке РФ планує захопити до Нового року

Армія РФ буде намагатися захопити Покровськ в Донецькій області до закінчення цього року. Цілі окупаційних військ залишаються незмінними. Про це…

1 годину ago