Categories: Туризм

Міста на воді: куди відправитися цього літа

Шукаєте щось справді унікальне і мальовниче? Де провести відпочинок — розповідаємо нижче.

Брюгге, Бельгія

Куточок середньовічної Європи. Місто часто порівнюють з “Північною Венецією”, адже у них схожі системи каналів. Найромантичнішим водним шляхом місцеві жителі вважають Groenerei.

Обов’язково візьміть екскурсію човном, щоб побачити околиці з іншого ракурсу. Влітку тут чимало туристів.Тому рекомендуємо ретельно спланувати маршрути, щоб уникнути натовпу.

Серед основних пам’яток варто виділити Гроте-Маркт — головну площу з величним Белфортом та дзвіницею, яка видніється над провінцією. Також відвідайте Базиліку Святої Крові. Тут зберігається цінна реліквія — ампула з кров’ю Ісуса Христа.

Бангкок, Таїланд

Яскравий мегаполіс із водними шляхами. Найчастіше ними користуються фермери, рибалки та туристи, які добираються до потрібного місця за допомогою довгих байдарок. Щоб ознайомитися з визначними атракціями, радимо відправитися на екскурсію Саен-Саїбом. Канал простягається на 18 кілометрів.

Обов’язково завітайте до місцевого плавучого ринку. Тут продають свіжі фрукти, овочі та різноманітні страви. Щоб краще зрозуміти історію та культуру країни, рекомендуємо піти до Національного музею. У виставковій залі зібрали безліч артефактів та творів мистецтва.

Тигре, Аргентина

Містечко розташовується у дельті річки Парана. Тут працює безліч шкіл веслування та спортивних клубів. Набережні облаштували поручнями та ліхтариками. Тому вночі гуляти тут безпечно.

Щоб сповна роздивитися Тигре, радимо замовити екскурсію на човнах. А ще відвідати численні ринки, де можна придбати місцеві вироби ручної роботи, свіжі продукти та сувеніри. Один із найвідоміших базарчиків — Пуерто-де-Фрутос.

Для сімей з дітьми чудово підійде Costa Park — найбільша локація розваг в Аргентині. Тут є все: від екстремальних гірок до спокійних каруселей.

Аннесі, Франція

Провінція знаходиться у серці Французьких Альп. Вона славиться кришталево чистими озерами та старовинною архітектурою. Як тільки сонячні промені торкаються води у каналах, водойма набуває блакитно-зеленого кольору. На берегах розміщуються заклади харчування, де можна спробувати місцеву рибу.

Не оминайте Палац образотворчих мистецтв Лілль, який звели на острові посеред водної артерії. А ще відвідайте однойменний замок, що гордо височіє над місцевістю.

І обов’язково сходіть до тутешнього озера. Тут можна покататися на човнах або поплавати. Його масштаби вражають. Тільки уявіть, площа водойми сягає 14,6 на 3,2 кілометра.

Гітхорн, Нідерланди

Розташовується неподалік Амстердаму. Ще у XII столітті фермери побудували тут водні шляхи, щоб покращити процес торгівлі. Провінція чудово підійде для тих, хто потребує спокійного відпочинку. Дерев’яні мости та квітучі сади створюють атмосферу гармонії та умиротворення. Тут немає звичних доріг — усі пересуваються на катерах або велосипедах.

Щоб дізнатися про історію та традиції поселення, прямуйте до музею Museum ‘t Olde Maat Uus. Побачити унікальні колекції мінералів та дорогоцінних каменів можна у Museum De Oude Aarde.

Обов’язково пообідайте у місцевих ресторанах, які розташовуються біля води. З усіх рекомендуємо завітати до De Eetkamer van Giethoorn або Canal Grande.

Ель-Гуна, Єгипет

Сучасний курорт на узбережжі Червоного моря. Славиться унікальною системою каналів та лагун. Деякі готелі мають власні причали, тому туристи можуть зручно пересуватися на катерах. А ще це справжній рай для поціновувачів водних видів спорту: дайвінгу, снорклінгу, віндсерфінгу тощо.

Тут переважають чисті та великі пляжі. Набережні ідеально підійдуть для сімей з дітьми, оскільки вхід у море пологий, а мілководдя досягає 500-600 метрів. До речі, на центральному острові Кафр збудували обсерваторію, де можна подивитися на зоряне небо. За нагоди обов’язково з’їздіть туди.

Стокгольм, Швеція

Столиця розміщується на східному березі озера Меларен. Тут знаходиться уряд та парламент. Архіпелаг складається з понад 30 000 островів. Тому сміливо можна відправитися у подорож човном або поромом.

Радимо відвідати Королівський палац — одну з найбільших резиденцій у світі. Завітати до Кафедрального собору Святого Миколая, де проходять важливі церемонії. А також зʼїздити до першого на Землі історичного музею просто неба — Скансен.

Мальовничі міста на воді чекають на вас. Час відправлятися у відпустку!

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

5 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

6 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

7 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

18 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

20 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

21 хв. ago