Categories: Туризм

Оксамитовий сезон на узбережжі Чорного моря: де найнижчі ціни

Плануєте подорож восени, але не знаєте, куди поїхати? Довірте це нам! Розповідаємо про локації, які точно стануть чудовим місцем для вашого відпочинку.

Констанца, Румунія

Великий морський порт. Оксамитовий сезон припадає на вересень. Середня температура повітря у цей період коливається від +24°С до +25°С.

Найпопулярніший пляж — Relax Beach Mamaia. Тут переважає піщане узбережжя, всіяне мушлями. Локація підійде для спокійного відпочинку. Якщо потребуєте більш активного дозвілля, прямуйте до Modern Beach. Тут можна покататися на катамаранах та гідроскутерах. Також на березі працюють рятувальники.

Якщо подорожуєте з сім’єю, обов’язково відвідайте Aqua Magic Mamaia.Тут є безліч водних гірок та атракціонів як для дітей, так і для дорослих. А ще для малечі тут часто проводять конкурси та шоу. Також радимо прогулятися мальовничою набережною, де можна оглянути моделі кораблів різних епох.

Двомісний номер за 5 ночей для двох дорослих обійдеться десь у $279.  Апартаменти на береговій лінії коштуватимуть приблизно $500.

Несебир, Болгарія

Місто розташовується на південному сході країни. З кінця серпня до середини вересня тут триває оксамитовий сезон. Середня температура повітря коливається від +24°С до +30°С, море тепле — від +23°С до +25°С. 

Найчастіше туристи відпочивають на Nessebar South Beach. До речі, пляж є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Він ідеально підходить для сімейного дозвілля, оскільки тут переважає пологий спуск у воду. Але іноді тут бувають сильні хвилі.

До речі, неподалік розміщується популярна локація — Сонячний берег, який отримав нагороду Блакитного прапора. Тут поціновувачі водних розваг зможуть зайнятися дайвінгом, кайтингом або віндсерфінгом.

Радимо завітати до археологічного музею. Тут можна оглянути рідкісну колекцію давніх монет та посуду. А ще рекомендуємо поїхати до Базиліки Святої Софії. Тільки уявіть, її звели у VІ-V століттях до нашої ери. До речі, святиня входить до переліку 100 національних туристичних місць Болгарії.

Апартаменти за 150 метрів від узбережжя коштуватимуть десь $256 за 5 днів для двох дорослих. Номер-студіо обійдеться приблизно у $418.

Шіле, Туреччина

Муніципалітет у провінції Стамбул на березі Чорного моря. У вересні тут розпочинається оксамитовий сезон. Середня температура повітря коливається від +24°С до +27°С.

На Şile Beach переважає піщаний берег зі скелястими схилами. Але вхід у воду пологий, тому локація чудово підійде для тих, хто відпочиває з малечею. Найбільше туристів приїжджає на Ayazma Beach Şile — великого узбережжя, де розміщується купа ресторанів та кафе.

Обов’язково сходіть до одного з найстаріших і найвищих маяків у країні — Sile Lighthouse. Його побудували у 1859 році. Споруда до сьогодні випромінює світловий сигнал. А ще радимо поїхати до столиці, щоб відвідати символ міста — Блакитну мечеть. Її звели у 1616-му у стилі ісламської та світової архітектури.

Стандартний двомісний номер за 5 ночей коштуватиме від $284 до $937.

Батумі, Грузія

Місто Аджарської автономної республіки. Тут розташовується морський порт, який спеціалізується на експорті нафтопродуктів, цитрусових, чаю, консервів та інших товарів. У вересні тут розпочинається оксамитовий сезон. Середня температура повітря у цей період коливається від +24°С до +28°С. 

Найбільший гальковий пляж — Batumi Beach, протяжністю 7 кілометрів. Тут розміщуються туалети, душові кабінки та переодягальні. Туристи зможуть покататися на водних лижах та катамаранах. Також на території працює медпункт. 

Якщо шукаєте малолюдні місця, прямуйте до селища Сарпі. Воно характеризується гірською незайманою природою, а море тут неймовірно блакитного кольору.

Обов’язково відвідайте Miracle Park. Тут можна побачити різні види скульптур та покататися на колесі огляду. А ще рекомендуємо оглянути містечко, проїхавши канатною дорогою. До речі, на вершині знаходяться сувенірні крамнички та кафе.

Апартаменти з видом на море обійдуться приблизно у $249 за 5 ночей для двох осіб. Покращений номер-студіо коштуватиме десь $337.

Обирайте курорт та вирушайте у подорож Чорноморським узбережжям!

Коломієць Надія

Recent Posts

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

6 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

14 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

22 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

30 хв. ago

“П’яні та побиті”: в “Укрзалізниці” відреагували на скандал з воєнізованими охоронцями

Близько 6-ї ранку 16 вересня в потязі працівник воєнізованої охорони "Укрзалізниці" заснув у купе провідника.…

38 хв. ago

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

У редакцію "На Пенсії" написав Петро Бабенко із Чернігівської області, і його обурення цілком зрозуміле. Чоловік упевнений,…

46 хв. ago