Categories: Туризм

Єгипет збудує п’ять нових курортів на Червоному морі

Єгипет збудує п’ять курортів на Червоному морі, щоб вирішити проблему припливу іноземної валюти і заразом досягти амбітних цілей у туризмі. Кожен курорт буде зі своїм аеропортом та люксовими готелями. У єгипетській пресі названо їхнє місце розташування та інвестори, серед яких здебільшого бізнесмени з ОАЕ.

За повідомленнями у ЗМІ, прем’єр-міністр Єгипту Мостафа Мадбулі оголосив про намір уряду запропонувати інвесторам п’ять районів на узбережжі Червоного моря. Їхнє завдання – створити міста-курорти комплексного розвитку, що включають аеропорт, порт для яхт та порт для міжнародного туризму.

Першим, що вже отримав втілення хоча б теоретично, став проєкт розвитку міста Рас-ель-Хекма, який Єгипет ще в лютому підписав з еміратською холдинговою компанією з розвитку Абу-Дабі за $35 млрд. Також серед цих територій буде район Рас-Банас, який вважається одним із найбільших районів скупчення коралових рифів у світі.

Іхаб Шукрі, член Інвестиційної асоціації туризму Червоного моря, сказав: пропозиція інвесторам територій на узбережжі Червоного моря є показником зацікавленості держави у розвитку туризму з метою залучення величезних іноземних інвестицій, що позначиться на зростанні кількості туристів і збільшить потоки іноземної валюти, а також дасть більше можливостей працевлаштування.

«Створення нових туристичних напрямів на узбережжі Червоного моря, особливо в районах, де користуються популярністю привабливі природні об’єкти, такі як Рас-Банас, який має одну з найбільших концентрацій коралових рифів у світі, позначиться на залученні нового сегменту туристів із різних країн світу та підвищить конкурентоспроможність єгипетського туристичного бізнесу», – запевнив він. Зазначимо, плани Єгипту грандіозні: країна має намір прийняти 30 млн туристів до 2028 року.

Коломієць Надія

Recent Posts

Гроші скрізь. Як у мережі реагують на шокуючі статки керівниці МСЕК з Хмельницького

Інформаційний простір 4 жовтня сколихнула новина про викриття керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК та її…

2 хв. ago

Росія планує набрати в армію ще майже чверть мільйона контрактників

Росія планує набрати на контракт щонайменше 225 тисяч осіб. Такі плани наразі поставлені на найближчі…

9 хв. ago

ЗСУ на Донеччині ракетним ударом ліквідували офіцерів з КНДР, — Kyivpost

На Донеччині 3 жовтня Сили оборони завдали ракетного удару і ліквідували понад 20 військових, серед…

19 хв. ago

Коричневий замшевий жакет – головний тренд осені 2024: як його носити

Початок жовтня ознаменувався прохолодною погодою, і більшість модниць вже витягнули з шаф теплі бомбери та…

29 хв. ago

Кому вигідна відставка Буданова і до чого тут Сирський – відповідь експерта

Чутки про ймовірне звільнення керівника ГУР Кирила Буданова могли запустити його опоненти, які прагнути займати цю посаду.…

44 хв. ago

До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно

З 1 вересня 2025 року українські учні, які стали вимушеними переселенцями через російську агресію, отримають…

53 хв. ago