Categories: Туризм

Єгипет збудує п’ять нових курортів на Червоному морі

Єгипет збудує п’ять курортів на Червоному морі, щоб вирішити проблему припливу іноземної валюти і заразом досягти амбітних цілей у туризмі. Кожен курорт буде зі своїм аеропортом та люксовими готелями. У єгипетській пресі названо їхнє місце розташування та інвестори, серед яких здебільшого бізнесмени з ОАЕ.

За повідомленнями у ЗМІ, прем’єр-міністр Єгипту Мостафа Мадбулі оголосив про намір уряду запропонувати інвесторам п’ять районів на узбережжі Червоного моря. Їхнє завдання – створити міста-курорти комплексного розвитку, що включають аеропорт, порт для яхт та порт для міжнародного туризму.

Першим, що вже отримав втілення хоча б теоретично, став проєкт розвитку міста Рас-ель-Хекма, який Єгипет ще в лютому підписав з еміратською холдинговою компанією з розвитку Абу-Дабі за $35 млрд. Також серед цих територій буде район Рас-Банас, який вважається одним із найбільших районів скупчення коралових рифів у світі.

Іхаб Шукрі, член Інвестиційної асоціації туризму Червоного моря, сказав: пропозиція інвесторам територій на узбережжі Червоного моря є показником зацікавленості держави у розвитку туризму з метою залучення величезних іноземних інвестицій, що позначиться на зростанні кількості туристів і збільшить потоки іноземної валюти, а також дасть більше можливостей працевлаштування.

«Створення нових туристичних напрямів на узбережжі Червоного моря, особливо в районах, де користуються популярністю привабливі природні об’єкти, такі як Рас-Банас, який має одну з найбільших концентрацій коралових рифів у світі, позначиться на залученні нового сегменту туристів із різних країн світу та підвищить конкурентоспроможність єгипетського туристичного бізнесу», – запевнив він. Зазначимо, плани Єгипту грандіозні: країна має намір прийняти 30 млн туристів до 2028 року.

Коломієць Надія

Recent Posts

Штормитиме три дні: якої сили Землю накрила магнітна буря

На Сонці постійно відбуваються спалахи, і один з таких вибухів прямує на нашу планету. Астросиноптики…

7 хв. ago

Вся квартира в доларах: керівниця МСЕК та її син заробили понад 6 мільйонів доларів на ухилянтах

Працівники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагачені.…

17 хв. ago

Стало відомо, що Путін робитиме у свій день народження

Російський диктатор Володимир Путін у свій день народження зустрінеться із лідерами країн Співдружності Незалежних Держав (СНД). Про це повідомляють росЗМІ. Зазаначається,…

25 хв. ago

У принца Джорджа з’явилося нове сміливе хобі

11-річний син Кейт Міддлтон і принца Вільяма, Джордж, захопився підводним плаванням. Про це його батько,…

33 хв. ago

Мобілізація в Україні “застопорилася”: депутати пропонують знизити призовний вік

Ситуація з мобілізацією в Україні погіршилася й один із варіантів, як це виправити - знизити…

42 хв. ago

У популярному серед туристів озері знайшли акулу: як вона туди потрапила (фото)

Туристи під час відпочинку в Lakes Park (Флорида, США) помітили дитинча бичачої акули. На відео,…

53 хв. ago