Categories: Туризм

Майже не буває дощів: яке місто ідеальне для відпочинку в Європі восени

Завдяки середземноморському клімату та багатій історичній спадщині Мальта є одним із найпривабливіших туристичних місць у Європі. Це ідеальний варіант для мандрівників, які хочуть поєднати пляжний відпочинок з середньовічною архітектурою та історичними таємницями.

Острів знаходиться за 80 км від Італії. Мальта має площу всього 316 квадратних км, що робить острів чудовим місцем відпочинку на вікенд. Детальніше про мальтійські канікули розповіло видання Express.

Хоча Мальта найбільше відома як місце для літнього відпочинку, вона може похвалитися неймовірно м’яким зимовим кліматом із температурою, яка рідко опускається нижче 15 °C.

У 1980 році столиця Мальти Валлетта була внесена до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Місто має давню захопливу історію, пов’язану з лицарями Святого Іоанна.

Валетту можна оглянути і під час дводенної подорожі, оскільки більшість визначних пам’яток знаходяться в межах пішої досяжності одна від одної.

Експерти кажуть, що найкращий час для відвідування Мальти – з березня по червень і з вересня по листопад.

Стара Валлетта, спроєктована військовими архітекторами, міститься всередині непроникних оборонних стін і бастіонів. Поєднання вузьких середньовічних вуличок та великої кількості сходів створює ідеальні маршрути для піших прогулянок. Водночас тут доволі мало автотранспорту, тож повітря чисте і свіже.

Почати екскурсії варто з візиту до собору Святого Іоанна, щоб побачити “Усікновення голови Іоанна Хрестителя” Караваджо та вражаючий інтер’єр церкви. Картина – єдина з існуючих, на якій стоїть підпис художника.

У Верхніх садах Баракка можна помилуватися панорамним видом на Велику гавань та почути щоденний салют із гармат. Нижні сади також мають фантастичний вид на море.

Варто відвідати і монастир Mysterium Fidei – таємниче місце, де сотні років проживали черниці, тепер відкрите для відвідування та пропонує занурення в історію середньовіччя.

Що стосується клімату, Мальта дуже суха в порівнянні з сусідніми європейськими напрямками. Навіть у листопаді, який є найбільш дощовим місяцем, тут буває 161 сонячна година, що вдвічі більше, ніж у європейських містах. У вересні середні максимуми становлять 28 °C, а мінімуми 20 °C.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

20 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

29 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

36 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

41 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

48 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

58 хв. ago