Categories: Туризм

Якщо відпустка восени: названо ідеальну країну для відпочинку у жовтні-листопаді

Кіпр – ідеальна країна для відпочинку в оксамитовий сезон. Золотисті пляжі, кришталево чиста вода та приємна комфортна температура – це те, що робить Кіпр популярним напрямком осіннього туризму.

Залитий сонцем рай пропонує температуру до 27°C у жовтні та навіть 23°C у листопаді. Детальніше про те, чому варто відвідати цей острів саме восени, розповіло видання Express.

Кіпр – третій за величиною островом Середземномор’я, що розташований за 113 кілометрів на південь від Туреччини і приблизно за 120 кілометрів на захід від узбережжя Сирії та Лівану та на південний схід від Греції.

Лайла, мандрівниця зі Швеції, опублікувала TikTok (@leiitravels) вірусне відео, де розповіла, що ідеальна осіння відпустка чекає на вас саме на Кіпрі

Забудьте про похмуру сіру осінь – у жовтні на Кіпрі зазвичай близько 11 годин світлового дня, включаючи вісім годин теплого сонячного світла, адже дощові негоди тут – рідкість.

“Погода схожа на півночі та півдні острова, хоча на сході трохи тепліше та сухіше через західні вітри. Це пов’язано з двома гірськими хребтами острова”, – пояснили експерти Thomas Cook.

Маючи понад 60 мальовничих пляжів, Кіпр є справжнім раєм для туристів, що не хочуть відпускати літнє сонце, а Пафос, Ларнака та Нікосія подарують неймовірні враження від дослідження історії острова.

Жовтень – найкращий час для любителів природи, які хочуть спробувати популярну місцеву розвагу – занурення з черепахами. Морські черепахи щорічно роблять свої гнізда на пляжі Лара півострова Акамас.

“Чудовий час для занурення і спостереження за черепахами – вересень або жовтень, коли температура води ще доволі дуже висока, і можна довгий час милуватися цими прекрасними створіннями”, – зазначили експерти EasyDivers Cyprus.

На Кіпрі ростуть майже 2 тисячі видів квітучих рослин, з них 140 є унікальними, тобто не ростуть ніде, крім цього острова.

Найбільші курорти на Кіпрі – Ларнака, Пафос, Лімасол, Айя-Напа, Протарас, Фамагуста, Кіренія.

Ольга Степанова

Recent Posts

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

56 секунд ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

14 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

29 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

29 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

41 хв. ago

На Троєщині стали трамваї: що сталося?

У Деснянському районі Києва через технічні причини зупинилися трамваї. Про це повідомляє «Київпастранс». Зокрема, йдеться про маршрути…

53 хв. ago