Categories: Туризм

Оксамитовий сезон у Єгипті: який курорт обрати у 2024 році

Не кожен полюбляє відпочинок під пекучим сонцем. Ідеальний період для таких туристів настає восени. Куди поїхати, щоб не прогадати з погодою — розповідаємо нижче.

Шарм-еш-Шейх

Місто розташовується на півдні Синайського півострова, на північному узбережжі Червоного моря. Середня температура повітря з вересня по жовтень коливається від 27°С до 30°C.

Район Шарм-ель-Майя — єдине місце на курорті, де переважають пляжі з дрібним золотистим піском. Територія поділена на 26 ділянок, кожна з яких належить конкретному готелю. А ще тут стоять башти, з яких рятувальники спостерігають за можливим припливом акул. А от, до прикладу, Шаркс-Бей характеризується неймовірно красивими коралами та чистою водою. Сюди краще брати гумове взуття.

Якщо подорожуєте з дітьми, рекомендуємо поїхати до бухти Набк, яка славиться пологим входом у море. До речі, узбережжя — справжній рай для поціновувачів дайвінгу. Тисячі видів риб, підводні камені неймовірних відтінків, морські черепахи та навіть дельфіни — все це можна побачити під час занурень.

Обов’язково підніміться на гору Синай, яку вважають святим місцем для багатьох релігій. Саме тут, за переказами, Бог передав пророку Мойсею священні таблиці з десятьма заповідями. А ще завітайте до національного музею Тутанхамона. Тут зберігається понад 150 експонатів. Їх можна торкатися та фотографувати.

Дахаб

Невелике містечко знаходиться у Південному Синаї на узбережжі Акабської затоки. Середня температура повітря з вересня по листопад коливається від 26°С до 30°С.

Колись тут продавалося що завгодно — від золотих прикрас до найрідкісніших каменів. Сьогодні сюди найчастіше приїжджають прихильники дайвінгу, віндсерфінгу та кайтингу. Для сімейного відпочинку чудово підійде Лагуна Дахаб, адже на пляжі стоять шезлонги та парасольки. А ще тут переважає мілководдя.

Одним з найвідоміших місць для туристів вважають Блакитну діру — великий карстовий отвір. Тут навіть новачки можуть зайнятися снорклінгом. Також радимо відвідати найстаріший у світі монастир Святої Катерини. Мандрівники приїжджають сюди, щоб попросити покровительку шлюбу та сімейних цінностей про справжнє і щире кохання.

Хургада

Туристичний центр розміщується на західному узбережжі Червоного моря. Навіть взимку температура повітря тут не опускається нижче +20°С. Усі місцеві пляжі мають комфортний захід у воду без коралів.

На Dream Beach туристи зможуть покататися на водних гірках або пограти в пляжний волейбол. Увечері тут влаштовують вечірки просто неба. На Paradise Beach є оренда спорядження для активних розваг. Також тут розміщуються шезлонги, парасольки, душові кабіни та туалети.

Обов’язково відвідайте Гранд Акваріум — третій за величиною у світі. Тут можна зустріти мешканців річок Африки. Усього тут проживає близько 1200 молюсків та риб. Також варто зʼїздити до мечеті Ель-Міна. Приділіть особливу увагу її фасадам. Їх задекорували традиційними східними орнаментами та різьбленням в арабському стилі. Звісно, прогуляйтеся головною набережною, де пришвартовані різні судна — від стародавніх до сучасних.

Сафага

Тихе містечко розташовується за 53 кілометри від Хургади. Середня температура повітря в оксамитовий сезон коливається від +26°С до +33°С. Це не лише популярний курорт, а й значущий транспортний вузол та торговий центр Єгипту. А ще тут ідеальні умови для водних видів спорту, таких як дайвінг, снорклінг та віндсерфінг.

Радимо відвідати Панорама Риф. Підводний світ тут надзвичайно різноманітний. Під час занурення можна побачити черепах, дельфінів та різні види риб. До речі, локація славиться цілющими властивостями. Унікальний чорний пісок, у поєднанні з місцевою солоною водою, сприяє лікуванню захворювань опорно-рухового апарату та шкірних недуг.

Також рекомендуємо поїхати до міста-примари Умм-Хувейтат. Колись тут вирувало життя та активно видобували поклади фосфатів. Однак, через розвиток туристичного бізнесу у Сафазі, населений пункт поступово спорожнів. Сьогодні сюди можна приїхати на джипах та квадроциклах.

Ольга Степанова

Recent Posts

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

2 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

9 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

19 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

20 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

24 хв. ago

Світло буде по 1,72 грн за кВт/год: кого переведуть на нові тарифи

В Україні діють кілька тарифів на електроенергію. Йдеться про багатозонні тарифи, а також тариф на струм для…

37 хв. ago