Categories: Туризм

Одне з найстаріших у Європі: туристам порадили місто для неймовірного відпочинку в Італії

Популярні туристичні напрямки в Європі перевантажені настільки, що часом на натовпами туристів не видно краси. Проте на континенті все ще залишились приховані перлини, де приголомшлива краса не встигла привабити тисячі людей одночасно.

Саме таке місто показала у своєму TikTok блогерка та експертка з мандрів Еймі Белл. Вона з’їздила до італійського міста Матера, заснованого у 251 р. до н. е., і зафільмувала вражаючий краєвид, що відкривався з балкону орендованого нею житла.

Матера є центром однойменної провінції в регіоні Базиліката. Розташована вона за 370 км на схід від Рима. Зараз тут мешкає 60 000 осіб. А старовинна частина міста у 1993 році була внесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Все через старовинний монастир і будинки, видовбані просто у скелях. Зараз район, де вони знаходяться, називається Сассі. Завдяки такій архітектурі Матера вдало зливається з приголомшливим гористим пейзажем.

До речі, археологи знаходять докази того, що люди жили тут задовго до заснування міста. Традиція облаштовувати житло у тутешніх печерах пішла ще з часів кам’яної доби, коли у цій місцевості з’явились перші homo sapiens.

Красу міста, до речі, оцінили автори бондіани. Саме тут були зняти одні з найбільш приголомшливих сцен останньої частини серії з Деніелом Крейгом у головній ролі, екшн-трилера “007: Не час помирати”.

Втім, деякі туристи скаржаться, що крім цих старовинних скельних будинків у Матері є мало цікавих місць. На що любителі цього міста заявляють, що така краса в будь-якому разі вартує того, щоби побачити її на власні очі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

11 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

19 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

26 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

32 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

38 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

49 хв. ago