Categories: Туризм

Туристам заборонили відвідувати пляжі після того, як там помітили “моторошних” морських істот

Туристам заборонили відвідувати пляжі Іспанії після того, як там були помічені жахливі морські істоти. Про це пише The Mirror.

Червоні прапори, що забороняють купання, було піднято на пляжі Тамаріт і пляжі Альтафулья, розташованих неподалік від іспанського міста Таррагона на східному узбережжі, після того, як там помітили потенційно смертельно небезпечних тварин під назвою португальські кораблики.

Туристам заборонили заходити у воду на двох пляжах Іспанії після появи небезпечних морських мешканців, укус яких може бути смертельно небезпечним.

Видання зазначає, що небезпечні медузоподібні тварини останніми роками все частіше зустрічаються біля іспанського узбережжя. У червні 2019 року семеро людей зазнали укусів біля Бенідорма, унаслідок чого три пляжі були тимчасово закриті. Того ж місяця 22-річна Наомі Матеос отримала болісні сліди по всьому тілу після того, як її вжалила одна з цих істот, коли вона купалася на пляжі Пунта-де-Кальнегре в південно-східній провінції Мурсія.

“Я почувалася так, ніби в моє тіло впорскують вогонь або кислоту”, — сказала вона після дводенного перебування в лікарні.

Щупальця тварин забезпечені згорнутими колючими трубками, які виділяють отруту, здатну паралізувати

Португальський військовий кораблик часто називають медузою, але насправді це один з видів сифонофор — групи тварин, тісно пов’язаних з медузами. Їхні щупальця забезпечені згорнутими колючими трубками, які виділяють отруту, здатну паралізувати і вбити дрібну рибу і ракоподібних. Хоча вони рідко бувають смертельно небезпечними, вони можуть становити небезпеку для дітей, людей похилого віку, астматиків і людей, які страждають на алергію, оскільки можуть викликати лихоманку, шок і порушення дихання.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

43 секунди ago

На Троєщині стали трамваї: що сталося?

У Деснянському районі Києва через технічні причини зупинилися трамваї. Про це повідомляє «Київпастранс». Зокрема, йдеться про маршрути…

13 хв. ago

У Києві погіршився стан повітря: у чому причина

У Києві вранці 20 вересня фіксують тимчасове погіршення стану повітря. Ймовірною причиною називають пожежі в…

38 хв. ago

Politico: Грузія може втратити безвізовий режим із ЄС

Європейський Союз готовий призупинити дію безвізового режиму для громадян Грузії через відступ від демократії та…

49 хв. ago

Дешевше не їздити: як зміниться вартість автогазу до кінця року

Власникам автомобілів з ГБО слід готуватися до суттєвого зростання цін на скраплений газ до кінця…

1 годину ago