Categories: Туризм

“Будьте обережні”: туристів можуть оштрафувати на велику суму за сварку з будь-якою людиною

Сварка партнером або сім’єю під час відпустки в деяких містах Хорватії може обернутися для людей великим штрафом у розмірі 3388 фунтів (трохи більше ніж 174 тисячі гривень). Про це пише Daily Express.

Згідно з порадами щодо виїзду за кордон, розміщеними на сайті уряду Великої Британії, у Хорватії сварки класифікуються як “антигромадська поведінка”.

Офіційний сайт уряду Великої Британії попереджає: “Будьте обережні. У деяких центрах хорватських міст, включно з такими туристичними місцями, як Спліт і Дубровник (Хорватія), вас можуть оштрафувати на місці за поведінку, яку вважатимуть неналежною”.

Одним із таких видів поведінки, за яку вам загрожує штраф близько 3 388 фунтів стерлінгів (трохи більше ніж 174 тисячі гривень), є словесні образи, наприклад, крики або суперечки. Вони можуть бути витлумачені як порушення громадського порядку. Видання зазначає, що теоретично це може поширюватися на суперечки з будь-якою людиною, з якою турист подорожує, чи то сім’я, чи то друзі, чи то друга половинка.

Спліт, Хорватія Фото: Explore Croatia

На жаль, існує безліч потенційних приводів для суперечок під час відпустки, особливо коли люди проводять багато часу разом. Тим, кому важко зберігати спокій, коли емоції зашкалюють, слід пам’ятати про те, що не можна підвищувати голос. У туристичних центрах Хорватії, таких як Спліт і Дубровник, також діють суворі правила, що забороняють п’яну поведінку відвідувачів. Буйні витівки в одному з мальовничих центрів міста також можуть призвести до великого штрафу.

Видання зазначає, що за прогулянку центром міста в купальниках можна отримати не такий великий штраф, як 3388 фунтів стерлінгів, але все одно “вдаряє по гаманцю”. До порушень також належать публічне вживання алкоголю, розгулювання містом без сорочки і сколювання пам’ятників.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як не погладшати під час відпустки: 7 ефективних порад від дієтологів

Набір ваги під час відпустки не є неминучим. Досить дотримуватися простих рекомендацій, щоб контролювати споживання…

5 хв. ago

Безугла пояснила, чому почала “війну з генералітетом” та що не так із Сирським

Народна депутатка Мар’яна Безугла готує звернення на чинного очільника Збройних сил України Олександра Сирського та колишнього головнокомандувача…

9 хв. ago

Щоб не залишитись без машини чи квартири: як дізнатися, чи є у вас прихований штраф від ТЦК

Від 24 лютого 2022 року триває масштабна агресія Росії проти України. За цей час хтось…

11 хв. ago

Принц Гаррі опинився у центрі скандалу: громадськість виступила проти присудження монарху нагороди

Британський принц Гаррі, який намагається помиритися з королівською сім’єю, опинився у центрі нового скандалу. Громадськість у…

18 хв. ago

Подвійний цінник на комуналку: чому українців знову почали лякати космічними платіжками

Українців лякають космічними платіжками. Невтішні прогнози про зростання комунальних тарифів вже найближчим часом з‘явилися після…

19 хв. ago

Співачка Валерія разом з чоловіком Йосипом Пригожиним, які підтримали війну в Україні, покинули РФ

Російська співачка Валерія та її чоловік, продюсер Йосип Пригожин, покинули Російську федерацію та виїхали за…

25 хв. ago