Цукерберг назвав пристрій, який стане гаджетом №1 до 2030 року

Марк Цукерберг, творець Фейсбуку, у свіжому інтерв’ю заявив, що смарт-окуляри стануть головним споживчим пристроєм до 2030 року. Але це зовсім не означає, що інші гаджети перестануть існувати: комп’ютери і телефони так само будуть використовуватися, але рідше.

На думку Цукерберга, коли на перший план вийдуть окуляри – смартфони стануть більше часу просто лежати в кишені.

Ідея натільних гарнітур у формі окулярів не нова. Google ще 2013 року намагалася освоїти ринок розумних окулярів, випустивши Google Glass. Тоді цей реліз викликав неабиякий фурор, а користувачі з нетерпінням чекали популяризації подібних продуктів, називаючи їх заміною смартфонам.

Однак на практиці, як ми вже добре знаємо, всі спроби зробити такі пристрої загально популярними провалилися. Причини – погана якість скла і загальна неготовність продукту при виході на ринок.

Зараз користувацький попит на смарт-окуляри зростає і Meta є одним із ключових гравців. Компанія Цукерберга разом із Ray-Ban ще з 2021 року випускають “розумні” окуляри, які можуть знімати відео та програвати музику. А нещодавно Meta представила Orion, свої перші AR-окуляри, з лінзами-дисплеями та керуванням поглядом.

У конкурентні перегони в сегменті розумних окулярів уже включилися Google, Apple, Samsung та інші компанії. Нове покоління девайса, оснащене ШІ та чат-ботами в стилі ChatGPT, на думку експертів, зуміє зацікавити споживачів так, як це не вдалося зробити Google Glass.

Джерела Bloomberg нещодавно розповідали, що для створення розумних окулярів Apple планує випустити навушники AirPods з камерами. Вони повинні будуть взаємодіяти з Apple Glass і передавати йому потрібну інформацію. Але вийдуть вони ще не скоро.

Романчук Микола

Recent Posts

ЗМІ: Армія Лівану відступає з позицій на кордоні з Ізраїлем

Ліванська армія проводить відступ із позицій, що знаходяться на кордоні з Ізраїлем. Ця інформація поки…

11 хв. ago

У ТЦК збрехали: чоловіків, які не оновили свої дані, автоматично не розшукують

Член оборонного комітету Верховної Ради Федір Веніславський спростував інформацію про масове оголошення в розшук людей, які не…

4 години ago

ЦАХАЛ закликав мешканців півдня Лівану евакуюватися

Армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) закликала мешканців прикордонних поселень на півдні Лівану евакуюватися. Про це повідомив речник ЦАХАЛ для арабських…

5 години ago

У лікарні з переломом черепа: “кадирівці” викрали росіянина за “зйомку їх дислокації”

Бійці спецпідрозділу "Ахмат" викрали жителя Бєлгородської області РФ за те, що він знімав відео поряд…

5 години ago

Українців позбавлять грошей у жовтні: для кого допомоги та виплат більше не буде

Починаючи з 1 жовтня, деякі українці можуть втратити право на державну допомогу. Це стосується, зокрема,…

5 години ago

В Україні з 1 жовтня серйозно зростуть податки: що потрібно знати

В Україні з 1 жовтня 2024 року суттєво зростуть податки. Відповідний законопроєкт за №11416-д Верховна Рада…

5 години ago