Apple запускає виробництво iPhone Pro в Індії

Apple планує значно розширити виробництво смартфонів в Індії, включивши до нього моделі iPhone Pro, повідомляє портал MacRumors.

Apple розпочала виробництво смартфонів в Індії у 2017 році з моделі iPhone SE і до цього часу обмежувалася випуском базових моделей. Спочатку виробництво запускалося через кілька місяців після їхнього глобального виходу. Починаючи з моделей iPhone 15 та iPhone 15 Plus, новинки почали надходити у виробництво заздалегідь, що дозволило місцевій збірці бути доступною з першого дня глобального запуску, пише itechua.com.

Повідомляється, що Apple планує почати виробляти iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max в Індії наприкінці цього року. Складанням моделей iPhone 16 Pro займатиметься давній партнер Apple, компанія Foxconn, на своєму заводі в Шріперумбудурі (штат Таміл Наду). На заводі незабаром запустять процес впровадження нового продукту (NPI), а масове виробництво нових моделей iPhone планується розпочати одразу після виходу пристроїв.

Цей крок є частиною стратегії Apple щодо диверсифікації свого ланцюжка постачання за межами Китаю та розширення виробничих можливостей в Індії. Згідно з повідомленнями, компанія планує протягом наступних кількох років збільшити частку смартфонів, що виробляються в Індії, з 14 до 25 %.

Індійський уряд використовує низку стимулів для залучення великих виробників до країни. Apple інвестує значні кошти у розширення виробництва та, в очікуванні високого попиту на серію iPhone 16, планує виробити 90 мільйонів одиниць у 2024 році, що на 10% більше, ніж було випущено iPhone 15.

Лисенко Катерина

Recent Posts

У Китаї виявили новий вірус, який вражає мозок

Вчені виявили в Китаї новий вірус, що передається кліщами, який може заражати людей. У деяких випадках він…

6 хв. ago

“Повинні рости у ненависті”: український політик закликав заборонити дітям виїзд із країни

Виїзд за кордон українських дітей треба заборонити. Вони не повинні чути польську чи німецьку мови,…

26 хв. ago

Україна посіла сьоме місце в медальному заліку Паралімпіади-2024

У неділю, 8 вересня, збірна України завершила виступи на Паралімпійських іграх-2024 в Парижі. За 11 змагальних днів у столиці Франції наші паралімпійці завоювали 82 медалі: 22 золоті, 28 срібних та…

38 хв. ago

У Карпатах вдарили приморозки, температура опустилася нижче нуля

У горах Буковини вже вдарили приморозки: температура опустилася до мінус трьох градусів морозу. Світлини морозного…

47 хв. ago

Між Путіним та Лукашенком назріває конфлікт через російські дрони в Білорусі

Через розпорядження самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка збивати у повітряному просторі Білорусі безпілотники, чиї б…

56 хв. ago

Криптовласники “потрапили” до списку садистів та психопатів: результати дослідження

Дослідження, проведене вченими з Університетів Торонто та Майамі, дало досить несподівані результати: власники криптовалюти найчастіше…

1 годину ago