Компанія Ілона Маска Neuralink вперше вживила чіп у мозок людини

Компанія Neuralink вперше виживила чіп у людський мозок. Початкові результати показують багатообіцяюче виявлення нейронів.

Про це заявив засновник компанії Ілон Маск у Twitter.

Американський мільярдер розповів, що перша людина отримала імплантат від стартапу мозкових чіпів Neuralink. Зазначається, що, за першими даними, показники роботи приладу вигладають обнадійливими.

Маск зазначив, що пристрій дозволяє керувати телефоном або комп’ютером, а через них майже будь-яким пристроєм, просто за допомогою думки.

“Першими користувачами будуть ті, хто втратив можливість користуватися своїми кінцівками. Уявіть собі, якби Стівен Гокінг міг спілкуватися швидше, ніж швидка друкарка чи аукціоніст. Це мета”, – заявив Ілон Маск.

Компанія Neuralink Corp розробляє мозковий імплантат, який має на меті допомогти паралізованим людям знову ходити та вилікувати інші неврологічні захворювання. Також за допомогою такого чіпа, за словами Маска, комп’ютери та смартфони можна буде використовувати без допомоги рук.

Спочатку пристрій випробовували на тваринах. Раніше ЗМІ повідомляли, що у США ведеться розслідування через те, що під час випробувань Neuralink загинуло щонайменше 1500 тварин.

Однак це не завадило компанії Ілона Маска 26 грудня отримати дозвіл від Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) на тестування мозкових імплантів на людях.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

58 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

60 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago