За мобільний зв’язок будемо платити вдвічі дорожче: ціни піднімуть усі оператори

Мобільні оператори України готуються до суттєвого підвищення тарифів на зв’язок у 2025 році. За прогнозами, вартість послуг може зрости до 50%, що обумовлено зростанням витрат на енергетичне обладнання, інфляцією та підвищенням податків. Очікується, що підвищення тарифів відбуватиметься поступово протягом усього року — з 1 січня по 1 грудня 2025 року.

Однією з ключових причин підвищення є необхідність великих інвестицій у резервні джерела живлення, які забезпечать безперебійну роботу мобільної мережі в умовах можливих енергетичних криз. Lifecell, один із провідних операторів, наголосив на важливості цих витрат для підтримки якості послуг, що потребує суттєвих фінансових вкладень.

Мобільний зв’язок, скрін з відео

Тетяна Попова, голова Телекомунікаційної палати України, підкреслила, що мобільні оператори намагаються зробити все можливе, щоб забезпечити стабільний і якісний зв’язок. Однак без державної підтримки витрати на електроенергію та технічне забезпечення можуть стати причиною подорожчання мобільних послуг.

«Оператори будуть змушені вкладати значні ресурси в енергонезалежність мереж. Якщо держава не надасть допомоги, це безпосередньо вплине на вартість послуг для споживачів», — зазначила Попова.

Для користувачів мобільного зв’язку це означає, що у 2025 році слід готуватися до зростання цін, особливо для тих, хто користується пакетами з великим обсягом трафіку.

Романчук Микола

Recent Posts

Лінивий шоколадний кекс: Мері Беррі пропонує приготувати простий десерт

Найпростіші десерти часто випікаються у виді продовгуватого кексу. Його потім зручно нарізати на шматочки й подавати…

3 хв. ago

Названо предмет, через який малюки наражаються на ризик вдихання мікропластику: що це

Відтоді як 170 років тому людство створило пластик, він став справжньою проблемою для планети. Крихітні…

8 хв. ago

Користуватися ШІ стане дорожче: OpenAI збільшить вартість підписки на ChatGPT

OpenAI планує значно збільшити вартість підписки на найпопулярніший ШІ-чатбот – ChatGPT – протягом наступних п'яти років. Згідно з…

13 хв. ago

ТЦК стануть непотрібними: підполковник ЗСУ розповів, як все буде

Наразі за кордоном є сотні українців, які готові вступити до лав нашої армії, зазначив офіцер…

25 хв. ago

Іпотека для українців в Іспанії: які її умови і чому це вигідно

З початком повномасштабної війни банки в Іспанії рідше погоджують іпотеку для українців, а ставки за нею зросли. Втім, цей вид…

38 хв. ago

Названа найпопулярніша спеціальність 2024 року: ким хочуть бути українські студенти

Згідно з даними інформаційної системи "Вступ.ОСВІТА.UA", цьогоріч найбільший інтерес серед абітурієнтів викликали спеціальності "Психологія", "Менеджмент"…

45 хв. ago