Користуватися ШІ стане дорожче: OpenAI збільшить вартість підписки на ChatGPT

OpenAI планує значно збільшити вартість підписки на найпопулярніший ШІ-чатбот – ChatGPT – протягом наступних п’яти років.

Згідно з внутрішніми документами, отриманими The New York Times, до кінця поточного року ціна збільшиться з $20 до $22 на місяць, а до 2029 року досягне вже $44.

Зараз, як зазначає NY Times, доходи OpenAI значно поступаються витратам. Наприклад, за весь 2024 рік компанія має намір заробити $3.7 мільярда, але її збитки очікуються на рівні $8.7 мільярда, головним чином через витрати на зарплати та інфраструктуру.

Основне зростання OpenAI забезпечено популярністю ChatGPT – станом на червень чат-ботом користувалося близько 350 млн осіб, що в 3,5 раза більше, ніж у березні. Компанія також зазначає, що близько 10 мільйонів користувачів платять за підписку ChatGPT, і компанія планує поступово збільшувати її вартість, щоб підтримувати зростання доходів.

OpenAI також планує до 2025 року завершити перехід від некомерційної до комерційної моделі, що дасть змогу інвесторам отримувати вищий прибуток, зробивши компанію привабливішою для нових спонсорів.

Платна версія ChatGPT надає розширені функції

Нагадаємо, нещодавно OpenAI випустила свою першу версію ШІ з “мозком” на рівні доктора наук. Нова ШІ-модель уже доступна користувачам ChatGPT у вигляді превью-версії. Для запуску потрібна підписка Plus і Team.

А до кінця 2024 року OpenAI має намір запустити ChatGPT-5, яка обіцяє революцію у сфері штучного інтелекту. Йдеться про концепцію штучного загального інтелекту (AGI). Це означає, що ШІ буде здатний вивчити будь-яке завдання, які людина зможе придумати. Це зробить її не відмінною від людини.

Романчук Микола

Recent Posts

Горе-лікар світових масштабів: учені розповіли про смертельно небезпечні поради ШІ в медицині

Останні досягнення в галузі технологій штучного інтелекту, такі як GPT-4 від OpenAI, продовжують привертати увагу…

4 хв. ago

“Скоро буде…” Українці бурхливо реагують на чутки про звільнення Буданова

Інформація про те, що начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов може втратити посаду, не залишила українців…

11 хв. ago

Названо найпопулярніші професії у центрах рекрутингу

Найбільш популярними у центрах рекрутингу Збройних Сил України залишаються посади операторів БпЛА та обслуговування військової…

15 хв. ago

В Україну насуваються осінні холоди, в частині областей пройдуть рясні дощі

В Україну вже з 30 вересня завітають осінні холоди. Цього дня синоптики прогнозують суттєве зниження…

19 хв. ago

Президент Польщі Дуда піде під суд: яка причина

Президент Польщі Анджей Дуда постане перед судом. Це відбудеться через його порівняння деяких громадян своєї…

23 хв. ago

Не розраховувати на перемогу: сенатор зі США назвав, яким бачить закінчення війни в Україні

Сенатор-республіканець Марко Рубіо заявив, що війна РФ проти України має закінчитися переговорами, а на перемогу…

26 хв. ago