Користуватися ШІ стане дорожче: OpenAI збільшить вартість підписки на ChatGPT

OpenAI планує значно збільшити вартість підписки на найпопулярніший ШІ-чатбот – ChatGPT – протягом наступних п’яти років.

Згідно з внутрішніми документами, отриманими The New York Times, до кінця поточного року ціна збільшиться з $20 до $22 на місяць, а до 2029 року досягне вже $44.

Зараз, як зазначає NY Times, доходи OpenAI значно поступаються витратам. Наприклад, за весь 2024 рік компанія має намір заробити $3.7 мільярда, але її збитки очікуються на рівні $8.7 мільярда, головним чином через витрати на зарплати та інфраструктуру.

Основне зростання OpenAI забезпечено популярністю ChatGPT – станом на червень чат-ботом користувалося близько 350 млн осіб, що в 3,5 раза більше, ніж у березні. Компанія також зазначає, що близько 10 мільйонів користувачів платять за підписку ChatGPT, і компанія планує поступово збільшувати її вартість, щоб підтримувати зростання доходів.

OpenAI також планує до 2025 року завершити перехід від некомерційної до комерційної моделі, що дасть змогу інвесторам отримувати вищий прибуток, зробивши компанію привабливішою для нових спонсорів.

Платна версія ChatGPT надає розширені функції

Нагадаємо, нещодавно OpenAI випустила свою першу версію ШІ з “мозком” на рівні доктора наук. Нова ШІ-модель уже доступна користувачам ChatGPT у вигляді превью-версії. Для запуску потрібна підписка Plus і Team.

А до кінця 2024 року OpenAI має намір запустити ChatGPT-5, яка обіцяє революцію у сфері штучного інтелекту. Йдеться про концепцію штучного загального інтелекту (AGI). Це означає, що ШІ буде здатний вивчити будь-яке завдання, які людина зможе придумати. Це зробить її не відмінною від людини.

Романчук Микола

Recent Posts

Не користуєтеся опаленням, але платити все одно доведеться: за що можуть виставити рахунок

Якщо українці не користуються опаленням узимку, їм не треба платити за комуналку, проте доведеться платити…

26 хв. ago

Назвав дату ще в 1704 році: у записках Ньютона знайшли передбачення кінця світу

Відомий вчений Ісаак Ньютон передбачив, коли саме може настати кінець світу. Попри те, що пророцтв про…

34 хв. ago

Оскаженіла політика: у Росії істерично прокоментували свою нову ядерну доктрину

Ухвалення Росією нової ядерної доктрини спричинене міжнародною обстановкою - зокрема, "оскаженілою" політикою деяких західних держав. Про це…

38 хв. ago

Автомобіль заправлять “бодягою”: нові акцизи вдарили по якості палива

Нещодавно в Україні збільшили акцизи на паливо, що викликало побоювання експертів про можливе зростання "тіньових"…

1 годину ago

Забезпечила себе до кінця життя: жінка успадкувала “дешеву” картину, яка виявилась шедевром

Героїня телевізійного шоу Antiques Roadshow, в ефірі якого експерти оцінюють вартість антикварних речей, розплакалась від…

1 годину ago

Росія хоче, щоб Трамп, у разі перемоги на виборах, «скасував» два українських закони

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія «буде рада будь-яким ініціативам» для завершення війни в…

2 години ago