Телефони заважають людям довіряти один одному

Згідно з дослідженням, проведеним співробітниками Школи менеджменту Реді Каліфорнійського університету в Сан-Дієго, постійне використання телефонів може негативно впливати на соціальні взаємодії людей.

Середня людина перевіряє телефон майже 100 разів на день, проводячи за екраном більше п’яти годин, пише tehnofan.com.ua.

У новому дослідженні вчені вирішили перевірити, чи існує взаємозв’язок між активним використанням смартфонів та довірою між незнайомими людьми. У межах експерименту групу піддослідних розділили на частини. Першою дозволили користуватись гаджетами. Других попросили почекати, забравши смартфони.

Учасників розбили на пари, щоби зіграти у просту гру на довіру. Досвідченим пропонували помножити банк, якщо вони поділяться їм зі своїм партнером. Ті, хто не мав смартфонів, охочіше і частіше ділилися з іншими. З іншого боку, вони давали своєму партнеру більше, ніж отримали самі.

Дослідження підтвердило теорію, що спілкування сприяє довірі, тоді як відсутність зорового контакту робить людей менш відкритими. Прибираючи телефони у присутності незнайомців, можна підвищити рівень довіри до них. За менш активного використання смартфонів діти могли б розвинути більше соціальних навичок у школах. А обмеження використання гаджетів на роботі може зробити колектив згуртованішим.

Лисенко Катерина

Recent Posts

У Тверській області Росії атаковано секретний військовий об’єкт: що про нього відомо

У селищі Октябрський, Тверської області Росії, безпілотники атакували військовий секретний об'єкт. Місцеві зазначають, що там…

2 хв. ago

Найжахливіша записка 18 століття. Жінка навіки вишила слова кохання людським волоссям

Анна Марія Редкліфф вишила для свого чоловіка любовну записку волоссям. Вона обрала дуже дивні предмети…

9 хв. ago

Топ-7 професій з бронню від мобілізації : хто та за яких умов може її отримати

В Україні продовжуються обов'язкова мобілізація військовозобов'язаних, проте деякі особи можуть отримати бронювання. Ця особлива відстрочка надається…

16 хв. ago

Хворі на рак Кейт Міддлтон і Чарльз III згуртувалися, щоб повернути в сім’ю “блудного сина”

Король Великої Британії Чарльз III зі своєю невісткою Кейт Міддлтон, які останні місяці борються з раком,…

24 хв. ago

Посланець із небес: хірург побачив рай під час клінічної смерті

Нейрохірург із Вірджинії, США, стверджує, що під час тижневої коми, спричиненої рідкісною бактеріальною інфекцією менінгіту,…

30 хв. ago

Пілот відмовився летіти через фекальну катастрофу в салоні: “Біологічна небезпека”

Рейс Delta з Атланти до Барселони змушений був повернутися назад і здійснити екстрену посадку після…

41 хв. ago