У застосунку «Дія» з’явиться чат-бот Надія на основі штучного інтелекту

У мобільному застосунку «Дія» може з’явитися помічник на основі штучного інтелекту, який допоможе контактному центру відповідати на звернення. 

Про це повідомив очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram.

За його словами, для впровадження такої функції хочуть використати технологічне рішення від однієї з «топових міжнародних компаній». Проте назви міністр не вказав.

Проте відомо, що чат-бот вирішили назвати «Надією».

«Це буде чатбот нового покоління, який у чаті спілкуватиметься людяною мовою й допоможе розв’язати нескладну проблему. Його основними перевагами будуть швидкість відповіді та економія часу й ресурсів команди підтримки «Дії»», – пояснив Федоров.

Очільник Мінцифри зазначив, що наразі якість відповідей ШІ-помічника влаштовує його на 80%, а втім, обіцяє – буде краще. Водночас він не задоволений швидкістю роботи ШІ – над цим теж вже працюють фахівці.

Раніше повідомлялося, що у «Дії» запустять новий вид електронних документів. Стануть доступні дипломи про освіту та шкільні атестати. Зараз триває бета-тестування нового сервісу. До нього можуть долучитися громадяни України, яким виповнилося 14 років та які мають ідентифікаційний код.

Нагадаємо, найближчим часом у застосунку «Дія» з’являться вісім нових послуг. Серед них – розмитнення авто, онлайн-шлюб, кабінет пацієнта та інші.

Ольга Степанова

Recent Posts

Росіяни просунулись у Селидовому: аналітики DeepState попередили про загрозу (карта)

Росіяни продовжують наступати у Донецькій області, зокрема, тиснуть у районі Селидового, і за минулу добу їм…

2 хв. ago

Усі цілі знищено: росіяни атакували Київ “Shahed”

Сьогодні вночі росіяни атакували  ударними безпілотниками Київ 14-й раз від початку жовтня. Про це повідомили у КМВА. "Вже звично…

10 хв. ago

Із самого ранку небо закриють хмари: прогноз погоди на 24 жовтня

Сьогодні,24 жовтня, погода у Києві та області очікується прохолодною. Стовпчики термометрів піднімуться максимум до +14 °С. Про…

12 хв. ago

Знайдено істоту, що найкраще витримує алкоголь: 80% етанолу привели до 5 хвилин сп’яніння

Алкоголь — це не тільки дорогий продукт, а ще й отрута для організму. Проте не всі…

28 хв. ago

Долар по 50 гривень: українців приголомшили прогнозом

Міжнародний валютний фонд спрогнозував, коли долар в Україні буде по 50 гривень. Про це повідомляє World Economic Outlook…

37 хв. ago

Був кумиром мільйонів: помер актор з “Рятувальників Малібу”

Зірка популярного американського серіалу "Рятувальники Малібу" Майкл Ньюман пішов із життя, після багаторічної боротьби з…

48 хв. ago