“Необхідно заборонити”: у Раді вирішили, що “Телеграм” загрожує національній безпеці України

У Верховній Раді України вирішили, що месенджер “Телеграм” загрожує національній безпеці держави. Парламентарі пропонують заборонити месенджер в Україні.

Про це йшлося на засіданні круглого столу Комітету з питань свободи слова під назвою “Журналістські стандарти та професійна етика в умовах війни”, повідомляє офіційний вебпортал парламенту України.

“Не обійшли співрозмовники увагою і тему загрози національній безпеці від соціальної мережі “Телеграм”. Учасники круглого столу висловили переконання, що необхідно шукати шляхи для заборони її діяльності в Україні”, — йдеться в повідомленні.

Водночас член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Олександр Бурмагін сказав, що у Законі про медіа вперше на рівні законодавства з’явились гарантії для саморегулювання, а у Законі про державну підтримку медіа передбачений Кодекс етики українського журналіста, якого мають дотримуватись журналісти.

“Ідея була в тому, щоб нагадувати журналістам що ці стандарти є обов’язковими, вони мають певну імперативну силу, якщо ти професійний журналіст”, — додав Олександр Бурмагін.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

2 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

9 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

14 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

21 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

31 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

32 хв. ago