Новий світовий рекорд: робот зібрав кубик Рубіка в 10 разів швидше за людину

Створений японською компанією Mitsubishi Electric Corporation робот встановив новий світовий рекорд, коли зміг зібрати знаменитий кубик Рубіка дуже швидко. Для цього йому знадобилося всього 0,305 секунди. Для порівняння в середньому людина моргає зі швидкістю від 0,1 до 0,3 секунди. Нове досягнення в 10 разів перевищує рекорд, встановлений людиною-рекордсменом зі збирання кубика Рубіка, пише Daily Mail.

Винайдений у 70-х роках минулого століття кубик Рубіка є однією з найвідоміших головоломок у світі. Минулого року, як уже писав Фокус, було встановлено світовий рекорд зі збирання кубика Рубіка людиною на швидкість. Тоді головоломка була зібрана за 3,13 секунди.

Фото: Daily Mail

Але інженери компанії Mitsubishi Electric Corporation створили робота, який зміг зібрати кубик Рубіка в 10 разів швидше — всього за 0,305 секунди. Таким чином це досягнення потрапило до Книги рекордів Гіннеса.

Японські вчені за допомогою свого робота побили попередній рекорд із найшвидшого збирання обертового кубика Рубіка роботом. Ще у 2009 році інший робот зміг зробити це за 1 хвилину і 4 секунди. У 2016 році робот зібрав головоломку за 0,38 секунди.

За словами японських інженерів, вони були впевнені, що двигун їхнього робота набагато кращий, а тому він здатний встановити новий рекорд. Вчені використовували технології, спочатку розроблені для швидкого і точного позиціонування проводів у двигунах електроприладів, таких як кондиціонери. Робот оснащений набором двигунів, які працюють у поєднанні один з одним, переміщаючи куб із блискавичною швидкістю.

Фото: Daily Mail

Але в процесі тестування робота японські інженери зіткнулися з несподіваною проблемою. Річ у тім, що куб насилу встигав за швидкістю робота. Під час першої спроби встановлення рекорду куб-головоломка застряг. Тому вченим довелося провести нове налаштування робота, щоб вирішити цю проблему. З другої спроби роботу вдалося встановити новий світовий рекорд зі збирання кубика Рубіка.

Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

2 години ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

2 години ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

2 години ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

2 години ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

2 години ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

2 години ago